Wednesday, October 31, 2012

PALJU ÕNNE LAURA-LIISA!

Täna hommikul saabus Laura- Liisa lasteaeda koguni kahe tordiga. Tõotas tulla väga magus päev...
Lähme ajas eilsesse. Juhtus selline lugu, et see väike tüdruk kukkus liumäel ja kriimustas oma ninaotsa ja lõua sünnipäevaks üsna katki. Mis tehtud, see tehtud! Seega saabus Laurake täna tortide ja kriimulise, kuid naeruse näoga lasteaeda. Selge see, et sünnipäev on aasta kõige tähtsam päev, tühja neist kriimudest.
Õppisime näppudel näitama õiget vanust- ühe käe sõrmed harali ja teisest käest laenasime pöidla appi. Arvutage...

Hommikul tüdrukut õnnitledes asetas kõige väiksem meie hulgast (Loore) ringi keskele sünnipäevalapse jaoks tooli, laulsime, kallistasime ja tõstsime 5+1 korda tooli koos Lauraga lae poole.



Laura-Liisa oli tänase päeva puhul kõiges esimene. Tüdruk kattis lauda, oli rivi eesotsas laulma ja õue minnes ja tulles. Samuti palus sõbrad tordile ja ütles "head isu!" Meie rühmas on tavaks seegi, et sünnipäevalaps lõikab lahti tordi ja valib endale meelepärase tüki. Torte oli kaks, lilli kaunistuseks kaks ja Laura kõhus on hetkel lilli samuti kaks... Mattias küll üritas ühte endale sebida, aga ei õnnestunud. Oma sünnipäeval saab see poiss kõik, mis talle meeldib, natuke kannatust. 



Meie suured olime sinisilmselt arvamisel, et ei need kaks torti korraga küll lastele kõhtu mahu, kuid mahtusid ikka küll. Olgu, teisest tükist sõi Laura-Liisa vaid lille ja Annaliisa kreemi (isegi kahe kihi vahelt oli kreem kadunud ilma, et kihid laiali oleks vajunud), kuid selle eest vitsutasid poisid koos Loorega rõõmsalt mõlemad tükid endale sisse.
Tore tava on ka sünnipäevalauas ajada "seltskondlikku" juttu. Lauralt sai järgi uuritud, mida ta sünnipäevaks soovib- musta "koerapoega". Vaat nii! Lapsed on sellist suurte inimeste käitumist imiteerides ise nii asjalikud ja tõsised, nad tõesti väga püüavad neile ette sosistatud küsimusi täpselt edasi öelda. Isegi siis, kui sõnad suus sassi lähevad ja seetõttu kulm kortsu tõmbub. Selline seltskondlik vestlus ja teineteise tegemiste vastu huvi tundmine on vahva.
Selline oli Laura-Liisa päev!

No comments:

Post a Comment