Tuesday, October 23, 2012

POEST SAAB ASJU...

...niisiis tegime teoks selle, mida lastele juba möödunud nädalal lubasime- viisime nad poodi, et osta vajaminevaid asju! Projekti raames oli meile antud kindel summa raha leiva- ning piimanädala läbiviimiseks. Otsustasime selle summa kulutada koos lastega ja ühtlasi uudistada ka poes olevaid piimatoodete riiuleid. Igaks juhuks rääkisime enne minekut lastele, et ei tohi joosta, karjuda, näppida ega tasku pista :), sest turvamehed ajavad meid muidu ära!
Kõik läks kenasti. Läheneva sünnipäeva puhul sai lipukesega väikest käru lükata Laura-Liisa ja nõnda meie asjalik rongkäik mööda poodi algaski. Juustuleti juurest piimaleti juurde ja sealt kahtlemata ka jäätiseleti juurde. Kõige suuremad ohkimised olid muidugi jäätiseid uudistades! Kuid uurimiseks ja maitsemiseks tõime poest ühtteist kaasa ka. Koos söömiseks ja eraldi joomiseks ning siis veel ka küpsisemagustoidu valmistamiseks. Tagasiteel käisime aia taga ka piimaautot vaatamas.


                                                                ohhhhhhh.......

See kõik toimus eile. Kuid täna siis päeva sissejuhatuseks maitsesime natuke laste jaoks kommidega põnevaks tehtud jogurteid, iga põnn jõi peale ühe maasika joogijogurti ja lõpetuseks valmistasime mitmekihilise magustoidu ka.

Etteruttavalt peab ütlema, see magustoit maitses lastele hästi. Mõnele kohe nii hästi, et Mattias käis kõigile eraldi kuulutamas (juhuks, kui mõni äkki ühekordset ütlemist ei kuule), et "see maitses mulle!"
Ja kui lastele väga maitses, peab seda ju veel tegema. Paraku on meie võimalused piiratud, ilmselt peate selle magustoidu korduva valmimise eest hoolitsema kodudes Teie- emad ja isad. Jaksu Teile selles, kutsuge lapsed appi!
Siinkohal koostisosad ja tegemisõpetus Teile!
Poest peab ostma 2 pakki Kalevi klassikalisi küpsiseid ja 2 tuutut kohupiimapastat. Kui soovite asja põnevamaks ja atraktiivsemaks teha, siis üks tuutu võiks olla kakaoga. Vaja läheb veel natuke mustsõstra moosi ja kaunistuseks vaarikaid ja mustsõstraid. Neid leidub usinamatel Teie hulgast ehk ka koduses külmikus :)
Kõigepealt purustavad lapsed küpsised väikesteks tükkideks...

Üks kohupiim tuutust tuleb segada kakaoga...või osta kohe kakaoga segatult.
Väkese magustoidukausi või klaasi põhja üks väike lapse peotäis purustatud küpsiseid (seega teeb seda laps)...

Sinna peale kiht kakaokohupiima (ka sellega saab laps väga hästi hakkama)...

Vahele väike lusikatäis mustsõstramoosi (siin võib väiksemate laste kätt tilkumisest hoidumiseks natuke juhtida)...

Sinna peale teine väike peotäis küpsiseid (lapse peotäis)...

Ja veel üks kiht (ilma kakaota) kohupiima...

Kaunistuseks peale puistata marju...

Ja paariks tunniks külmikusse! Tegelikult ei teagi, millega selle magustoidu valmistamisel Teie, emad-isad , aidata saaksite? Isegi kausi limpsimine ja magustoidu ära söömine  on laste töö.

Kõigega tulevad lapsed ise toime. Teile jääb vaid poes raha maksmine ja pärast köögi koristamine :)
                                                         ilusad ja maitsvad


2 comments:

  1. Mattias siis ei valetanudki, et käisite Päikese poes :) kuid magustoidust unustas vist rääkida...
    ja nüüd teab mis magustoitu Mattias meile tegema hakkab :)

    ReplyDelete
  2. Mattiasele väga maitses...üle pika aja nägime, kuidas see väikemees ühe sööginõu tilgatumaks tühjendas :)Ta kindlasti lööb usinalt käed külge, kui seda magustoitu uuesti valmistab keegi!

    ReplyDelete