Wednesday, October 24, 2012

TEATRI KODUS

Kes veel ei tea, mis on Teatri Kodu, sellele selgituseks- Teatri Kodu asub Tartus Lutsu tänaval ja seal etenduvad toredad lühikesed Vanemuise näitlejate mängitud lasteetendused. Maja ise on vana ja hubane. Enne etendust suunati meid teatrinukkude muuseumi, mis sama maja keldrikorrusel asub. Tegelikult polnudki see vaid tavapärane muuseum. Seal sai ka ise teatrit teha käpiknukkudega ja varjudega või pugeda lohe muna sisse. Selline lõbus ja lastepärane. Lubati paljusid asju ise ja ilma "valgete kinnasteta" katsuda.
Aga vaatamas käisime "Kessut ja Trippi". Sealne saal on väike, kuid kõik, mis teatri saalis olema peab, see seal ka oli. Lava ja eesriided ning lühtrid laes. Istuda võis sinna, kuhu endale meeldis (kui ette istus suur kellegi emme või issi, siis istusime aga mujale). Polnudki kindlaid nummerdatud toole.
Etendus ise oli väga hoogne ja kaasakiskuv. Selline mänguline ja samas südamlik. Vahvad tegelased, kes meile, suurtelegi lapsepõlve meenutasid. Alati on hea vaadata lapsi, kes etendust särasilmselt ja suurt nihelemata-haigutamata jälgivad. Ju siis on hea!!!
Laste muljeid. Raitile meeldis, kuidas Kessu kõik asjad maha viskas (ema saabus koju ja tüdruk sattus koristades segadusse). Annaliisa palus enne vastamist mõtlemisaega ja seejärel mainis lohet kapis (külmkapis elas üks tujukas lohe, kel soojaga tuju pahaks muutus). Maloryle meeldis Kessu ja Trippi rongisõit (Tripp soovis Kessu Emajõe asemel Isajõe juurde sõidutada). Eerik mainis poemängu, milles Tripp ei suutnud tavakodaniku moel poes käituda. Ja paljudele lastele meeldis muuseumis ise nukkudega mängida.
Oli selline väike, lõbus ja kodune maja ning etendus. Unustasime kahjuks pildimasina maha (:

2 comments:

  1. Mattias rääkis ainult seda, et seal olid kollane ja punane õhupall, mis siis pauku tegid :S

    ReplyDelete
  2. Nüüd siis selge, ei saanud kohe arugi, milleks Mattias etendust meenutades kollasest ja punasest rääkis:) seal oli üks tore kitarri ja vilega pillimees, kel käsivarte küljes õhupallid olid, need ka pauku tegid. Ta selline vahva ja emotsionaalne tegelane oli, kelle nägu ja kogu keha kõiki tema tundeid väljendas... vile tõttu suus ta rääkida ei saanud

    ReplyDelete