Wednesday, November 7, 2012

SA OLED MINU ISA, NII TUGEV, SUUR JA VISA...

Terve selle nädala räägime lastega isadest, nende töödest ja tegemistest ja tööriistadest, mida seejuures vaja on. Ja neljapäeval ootame Teid isad ka külla (julgustuseks palusime ema kaasa võtta, ikka kindlam ja julgem olla :))
Meeste töödest rääkides leidsime, et nende hooleks on kodus tavaliselt sellised tööd, mille juures rohkem jõudu on vaja. Mitte et emad ei suudaks!!!! Aga kui on mees majas, siis...
Täna tuli meile külla onu Aimar, et ikka silmale nähtavaks ja kõrvale kuuldavaks teha me jutt. Kaasas olid tal igasugused erinevad tööriistad,  nii uuemad kui ka vanal ajal kasutusel olnud. 

Õppisime selgeks sellise naljaka sõna nagu "pitskruvi", kinnitasime sellega laua külge lauajupi ja iga väike tegelane sai kas abiga või abita proovida auku puurida tõeliselt vanade puuridega. Vaatasime erisuuruses haamreid ja püüdsime suure jõuga lõiketangidega traadi küljest jupikest kätte saada. Mõni sai, mõni vajab harjutamist. Vaat nii.



Sealt edasi tulime tänapäeva ja võtsime appi masinad, millel juhe taga või aku küljes- drellid. Olid kiired ja lärmakad (kivi sisse auku puurides ka väga lärmakad) tööriistad. Lapsed katsid kõrvad kätega kinni ja mõni suisa kiljus. Mattias kattis seejuures oma kõrvad ettenägelikult enne kinni, kui drell kättegi võeti...nii igaks juhuks või teadis see väike poiss, et sealt hakkab müra tulema, on ehk kodus olemas see masin?? Tundus, et lastele väga meeldis. Silmad olid suured ja näod naerukil ning mitmest suust kõlas "lahe oli!"



Selle lärmiga ühel pool, võttis onu Aimar elektrisae ja tegi veel lärmi. Kui juba lastele meeldis, siis milleks mitte rohkem meeldida. Meie möödunud aastane pakk oli liialt naelu täis toksitud, sealt lasime nüüd ketta maha saagida, et selgi aastal oleks, kuhu toksida. Veel toredam oli selle juures see, kuidas saepuru lendas üle pea (hiljem said lapsed selle sees ka natuke mängida, kusjuures mõnelgi väikesel tegelasel seda ka pähe ja põue võis sattuda) ja igaks juhuks tegime aknad lahti, et suitsuandur lärmi veel suuremaks ei teeks. Meile meeldib prahti tekitada ja sellest veelgi rohkem meeldib see, et keegi sellest ilmatut probleebi ei tekita.


Aitäh sulle, onu Aimar, et meie lastele nii suurt ja õpetlikku elevust valmistasid. Sa oskad seda väga hästi!

4 comments:

  1. No ei ole kohe sõnu...nii ägee :)
    Teie ja Teie tegemised on parimad...

    ReplyDelete
  2. Minu lemmiklause selles postituses: Meile meeldib prahti tekitada ja sellest veelgi rohkem meeldib see, et keegi sellest ilmatut probleebi ei tekita.

    ReplyDelete