Tuesday, January 29, 2013

NUPUTAMISPÄEV

Mis on nuputamine?
Laste jaoks tähendab see, et "tuleb hästi mõtelda".
Niisiis käisime täna "hästi mõtlemas". Ja seda tuli teha erinevates kohtades. Saalis panid Annaliisa ja Karl aja peale puslet kokku. Karl tuli selles poiste hulgas kolmandaks. Tubli!


Sealt edasi aga rändasime oma lastega (täna oli meid kokku vaid 6) mööda lasteaia maja ringi nii, nagu meile antud kaart juhatas. Kõigepealt siis loodusetuppa, kus laste tähelepanu alati ikka papagoide ja akvaariumikalade peale kinnistub. Natuke läks aega, et neid väikseid nupumehi ülesande juurde juhatada. Mõelda oli vaja seal toas aga selle peale, mida keegi sööb. Lapsed sättisid mänguloomad õigete söökide taha istuma (Loore püüdis koera ka ninapidi toidu sisse torgata:)) Segadust tekitas kalade söök, saime midagi uut teada, ka meie- suured.

                                                              kalade söök

Edasi rändasime tervisetuppa toiduahelat koostama. See on selline püramiid, mille alumisel korrusel elavad kõige tähtsamad toiduained ja ülemisel ärklikorrusel need laste kurvastuseks kõige vähem tähtsad- kommid, limonaadid ja küpsised.

Sättisime veel kuuest pulgast erinevaid kujundeid kokku. Lastel on väga huvitavaid mõtteid. Allan tegi noole, Annaliisa ristküliku, mille kohta ütles, et see on bassein. Kuulasime silmad kinni erinevaid hääli ja linnulaulu. Lapsed olid äraarvamises väga tublid. Vaid ööbiku laul oli tundmatu ja need keerulise nimega pillid (triangel ja tamburiin) ei tahtnud kuidagi suust välja tulla.


Lõpetasime selle "hästi mõtlemise" väikse ristsõna lahendamisega, mille lahendussõnaks saime selle, "kes teeb talvel silla jõele ilma kirveta". Olime tublid!



No comments:

Post a Comment