Wednesday, January 30, 2013

NAER ON TERVISEKS 3

Oleme lastega ikka nalja ja naeru juures. Oleme arutlenud selle üle, kuidas sõbra tuju paremaks teha ja ühiselt leidnud, et parim lahendus on püüda rääkida üks lõbus lugu või anekdoot. Annaliisa oskas selle peale meilegi ühe õe suust kuuldud Juku loo rääkida. Oli tõesti naljakas. 
Püüame igasse päeva midagi naljakat tuua. On tegelikult üpris raske laste tasandil nalja teha. Lapsed on väiksed ja nende mõistus kipub ka lihtsaid asju ja olukordi vahel liiga tõsiselt võtma. Tänane vestlus viis meid erinevate võimaluste ja kohtade juurde, kus nalja ja naeru leida võib. Malory leidis, et üks viis on minna kinno. Selle peale ütles Karl, et ka kodus võib naljaka filmi plaadimasinasse panna. Teater, raamatud... lasteaed!!! Vahva, et laste meelest ka meie lasteaiast naeru leida saab! Ja siis muidugi suure vihjamise peale ka tsirkus ja seal olevad klounid...
Selle koha peal kõlas meie rühma uksele vali koputus. On juba tavaks saanud, et kõigepealt me vaatame sel puhul hämmeldunult üksteisele otsa (et kes külalisi kutsus?) ja siis märkame külalislahked olla ja "sisse" hõigata.
Tulijateks olid klounid... sellised lõbusad ja kärarikkad ja pidevas liikumises. Lastel olid näod peas, nagu oleks jõuluvana tulnud. Sellised põnevil ja õhevil ja naeratus ei tahtnud kuidagi neilt väikestelt suudelt kaduda.
Klounid aga muudkui uhkeldasid ja kelkisid oma oskustega (kuigi neil miski nii hästi välja ei tulnudki) ja ei lasknud end ebaõnnestumistest häirida. Pigem olid seda nägu, et kõik just nii peabki olema. Selle ühe klouni hundiratas oli nii ja naa, kuid teise omale ei oskaks nimegi anda. Hüppenööriga hüpped ja pallide korvi viskamine... no pole hullu, ilmselt läksid nad koju harjutama.
Väga palju elevust tekitasid naljamängud, millest ühe puhul oli meie tuba laste kõlavat naeru laeni täis. Naerda tohtis niikaua, kui müts üles visates õhus püsis. Ja naeratuse edasi viskamise mäng... proovige kodus, võtke suult peoga oma suur naeratus ja visake see lapse suule. Sellised lihtsad ja lastele hästi mõistetavad mängud. Naerda saime omajagu meie, suuredki.





                                   see roosa laik seal keskel on õhus olev müts

 

2 comments: