Tuesday, December 17, 2013

PÕHUS

Meie eilne jõulupidu oli väga lõbus ja õnnestunud. Lapsed nautisid seda ning olid oma tegemistes väga tublid. Aitäh sooviks öelda Anule, Margitile, Tiiule ja Margele, kes oma jõu ning osavuse kokku võtsid ja laste piduõhtut vedasid!
Aga laste muljetest täna hommikul selgus, et enim meeldis näiteks Henryle see, kuidas jõuluvana tantsides saali tuli (poiss isegi näitas jalgadega neid naljakaid samme ja endiselt ajas see teda väga naerma). Karl meenutas jällegi, kuidas ta salmi luges, oli selle üle endiselt nii uhke, et luges oma salmi meile veel kord ette. Paljud lapsed nimetasid muidugi kommipakke!









Aga täna me ei jäänud loorberitele puhkama, vaid võtsime ette vanaaegse jõulumöllu. Puistasime põrandale põhud ning tuletasime meelde, kuidas vanal ajal jõul tuppa tuli. Ei olnud siis inimesi lõbustamas telerid, raadiod, arvutid. Ei olnud elektritki. Aga lõbus oli siiski- lapsi täna vaadates vaat et lõbusamgi, kui teleri ees istudes. Põhus möllamine tõi laste suule ja silmadesse tõelise põnevuse ja lõbu. Endiselt ja järjekindlalt eirame me tagajärgi, mis hilisem koristamine kaasa toob. 
Põhus mängisime vanu jõulumänge- vedasime vägikaigast ja pugesime läbi looga alt. Külas käis muinasjutuvestja ja lõpuks nosisime veel piparkookegi. 
Olge kodus hoolikad laste kraede vahelt ning juustest põhukübemeid noppima, suurema osa saputasime välja!  :)





                                                         see oli tasavägine




1 comment: