Tuesday, December 10, 2013

PÄKAPIKUMAAL

Seal oleme me juba vanad tegijad. Nii võib öelda küll- oleme seal mitu aastat käinud. Imavere Piimandusmuuseumis töötavad vahvad päkapikud, võib-olla muul ajal aastas püüavad nad välja näha tavaliste tegusate töötajatena, kes meie lastele jäätisetegu õpetavad, kuid tegelikult on nad päkapikud. Milleks me sinna igal aastal kipume? Ju siis on vahva, nii suurtele kui väikestele. Vahva ja lõbus!
Seekord sattusime Päkapikukooli, kus tundideks olid hiilimine, meisterdamine, söögivahetund ja laulmine. 
Kõik algas õpetajate üles ajamisega. teatavasti päkapikud teevad öösel tööd ja päeval puhkavad. Või vähemalt õigustasid nad oma päevast magamist sellega. Üles aetud-sakutatud (Laura-Liisa saputas Peetrikest üsna usinalt) ja siis virgutusvõimlema. 


                             igaks juhuks maskeerusime meiegi
Kas olete proovinud hommikuti võimlemisharjutusteks teha näiteks näpuringe, silmaringe, nina silmade vahele tõstmist või korraga lae ja põranda puudutamist. Henry püüdis täie tõsidusega oma nina sõrmede abil silmade vahele tõsta. Seda oli lõbus vaadata ja kaasa teha. 
                                                                    suuringid
                               põranda ja lae üheaegne puudutamine
Hiilimise tund oli "lihtne". Nii lihtne ja väga kiirete liigutustega. Sinna kuulus õige poos, kännu taha hüppamine, koera ja kassi jälgimine, aknast jälgimine, et isa ajalehe taha magama jääks... kõik see lõppes igatahes metsa jooksmisega!
                                                          hiilimise poos
                          põõsa taha ja kassi ning koera jälgimine

Ennast virgeks raputanud, püüdsid päkapikuõpetajad end ära jagada meie ja koos meiega nendesse tundidesse tulnud Esku lasteaia laste vahel. Osad lastest meisterdasid kepihobust, teised küünlajalga ja kolmandad käbist kaunistusi. Vahvad asjad tulid kõigil.





Meisterdamise ajal lubas Peetrike, et tema läheb lauta lehma kinni püüdma ja pigistama. Nõnda pidi piima saama!
Lauagi kattis see kõige noorem (160-aastane) päkapikk meile vanade aegade moodi ära. Väga uhke laud sai!
                                                            nostalgiline


Laulutund algas alles matsuvate laste suudega. Sellel Peetrikesel on laule oma kitarri ja suupilli sees palju ja tore on see, et ehkki meie lapsed neid vanu laule paljusid ei tea, tõmbas see päkapikk nad endaga  kaasa liigutusi tegema. 
                                                  tunnistuste jagamine

Oli jällegi väga suur elamus ja lastele väga meeldis!

1 comment: