Wednesday, December 11, 2013

JÕULUD ON MAITSVAD

Jõulud on rõõmsad pühad. Lastele esitatud küsimusele, mis neile jõulupühade juures meeldib?, saime vastuseks.... kingitused, päkapikud, jõuluvana, kuuse kaunistamine, piparkoogid. 
Veel küsisime, kas keegi teab, milliseid toite tavaliselt ainult jõulude ajal valmistatakse ja süüakse? Piparkoogid muidugi ja siis veel... koogid, tordid, Kermo nimetas ka seapraadi. No igati mõistetav, et väikesed lapsed esmalt ikka magusad toidud ära mainivad. Rohkete vihjete abil arvas lõpuks Annaliisa ära ka verivorstid. 
Tore on meie laste puhul see, et pole vajadust asju ilustades peljata, et mõni toit nende väiksed ninad krimpsu tõmbab, kui selle saamislugu põhjalikult lahti seletada. Seetõttu oleme alati julged ning selgitame lastele, kuidas täpselt verivorstitegu käib. Vaatasime isegi õppefilmi. 
Jätkuks panime muidugi verivorstid (küll mitte kahjuks enda valmistatud) ahju särisema ning samal ajal hakkasime suhkrut pruunistama, et piparkoogitainas seekord oma väikeste kätega valmis segada.



Ja vorstid maitsesid lastele hästi, kõik proovisid... vaid Loore keeldus järjekindlalt ja meelitusi eirates pohlamoosist, väike Veiko see-eest oleks meeleldi ka Loore eest moosi söönud.



                                                               tainalimpsijad
                                                              kausilimpsijad

                             vahepeal avasime päkapikukotikesed

2 comments: