Thursday, December 12, 2013

JÕULUD ON MAGUSAD

Täna panime siis jõululaulud käima, pesime käed puhtaks ja "käärisime käised ülesse". Hakkasime piparkooke küpsetama! Eilne tainategu oli väga õnnestunud ja seda maitsvat pruuni (tekkiski arutelu, kas tainas on hele või tume pruun, leidsime lõpuks, et kõige sobilikum värvus oleks lihtsalt pruun) tainast oli tõsiselt suur päts. Seega otsustasime kohe varakult peale hakata. Ega see mõte paha polnudki, lõpuks olime sutike ikka ajahädas.
Aga piparkoogitegu on laste jaoks vahva tegevus. Üksteisevõidu (vähemalt alguses) püütakse rulli ligi saada ja vorme tainale asetada. Väsimatult tegutsesid kõik lapsed. Veiko ja Eerik piilusid küll vahepeal muude tegevuste poole ja Kermo kurtis suurt väsimust, kuid siinkohal tulid meil mitmed tarkuseterad keelele- "tee tööd ja näe vaeva, siis tuleb ka tasu" või "kes tööd ei tee, see süüa ei saa". Ja juba toimetasidki kõik käed jälle taina ümber.
Ja muidugi me maiustasime soojade piparkookidega ka vahepeal. Meie rühmast levis magus ja isuäratav lõhn alumisele korruselegi. Igatahes seisis meie toas keset põrandat varsti onu Aimar väikse kausiga ja nurus piparkooke. Me ei keelanud, see onu on meid alati hästi aitanud.







1 comment: