Friday, April 12, 2013

PESUPESU

On juba kord nii, et igas peres on tööjaotus. Seda tööd teeb isa, seda tööd teeb ema... äraarvamatu, tasuta tööjõud on aga lapsed. Nad oskavad küll ja tahavad ka, kui ainult neid õigesti kaasata ja motiveerida.
Pesime pesu. Selle töö juures (kui seda teha nii, nagu vanasti, mil masinaid veel polnud) on palju sellist, mis lapsi võlub. Kraanist vee laskmine, pesupulbri seest siniste täpikeste otsimine, pesupulbri vette segamine nii, et vaht üle pea, pesu nühkimine ja väänamine ja lõpuks pesulõksude nina külge kinnitamine. Meil oli väga lõbus.
Tegelikult käisime me ikka natuke "tänapäeva" ka piilumas. Meil on lasteaias oma pesuköök, mille kohta lapsed hästi ei oskanudki välja mõelda, mida seal ometi pestakse. Laste särgid ja püksid pestakse ju kodus! Käisime siis vaatamas, kuidas masinasse pulber pannakse ja kuidas vesi ja pesu seal sees pöörlema ja vahutama hakkas. Lapsed katsusid lausa klaasi ja oleks vist soovinud nina ees sinna sissegi minna. Põnev oli. 
Võtsime lastelt väikse lubaduse- kodus ennast appi pakkuda ja igati tublid ja hakkajad olla! Küsige neilt, nad lubasid oma mänguasju koristada ilma pirinata!










No comments:

Post a Comment