Monday, December 3, 2012

OH SEDA RÕÕMU JA LUSTI!

Vähe on vahel lapsele vaja, et olla õnnelik. Jõuluaeg on selline aeg, mil lapsed on õnnelikud terve kuu aega.... üks suss, üks päkapikk, üks kuusk, palju kingitusi ja selle kõige nimel hea laps olla pole üldse nii raske!
Tänane hommik algas meie väikestele põnnidele lasteaia väravas vahva üllatusega. kõiki lapsi võtsid vastu uudishimulikud päkapikud, kes täpselt järgi uurisid, kas päkapikk juba käis ja "mis sa said??" Tegelikult oli paljude laste suuümbrusest aru saada, et midagi magusat oli hommikul söödud- ilmselt on "šokolaadivurrud" üsna reetlikud. Lapsed olid kuidagi rõõmsa olemisega ja emad-isad meeldivalt üllatunud. Enne rühma suundumist said kõik väikesed tegelased "päkapikumajast", mis tuledes säras, pihku õuna ja põue jõulusoovi. Oli selline ilus jõulune paksu lume ja jõulumuusikaga hommik, mil paljud pisimured kindlasti ununesid nii suurtel kui väikestel.





Rühmas avastasid lapsed, et kui juba päkapikutati, siis miks mitte veel... Seinale olid ilmunud jällegi meie laste nimedega päkapikukotikesed, millesse eelnevatel aastatel ikka kommi ja piparkooki keegi salapärane tegelane sisse torganud on. Ja tänagi leidsid lapsed sealt väikse sussišokolaadi. 


Jõulud on laste jaoks magusad pühad. Käes on ka piparkookide küpsetamise kuu. Selle töö juures on lapsed väga asjalikud, tegusad ja tublid abilised. Ei nad virise ega tüdine... tulemus rändab ju laste kõhtu ja on väga maitsev. Selle nimel on need väiksed põnnid valmis lõputult pingutama. "Kel on huvi, saab, mis ta tahab!" See on meie selle nädala tarkusetera. 






Ka õues oli täna vahva olemine. Paljudel lastel olid kelgud kaasas- sõideti ise ja veeti sõpru. Vahepeal mütati põlvini (väike Loore ka nabani) lumes, lükati üksteist lumme pikali. Mattias arvas algul ekslikult, et lumme pikali kukkumine on valus, nii moe pärast natuke nuttis. Kuid siis meenus eelmistest talvedest- polegi valus, hea ja pehme on! Oli lõbus päev.
 

1 comment:

  1. See hommikune üllatus lasteaia väravas oli tõeliselt armas :)

    ReplyDelete