Monday, December 17, 2012

JÕULUPIDU!

Pühapäev oli ilus, lumine, igati talviselt tuisune. Eestimaine talv koos korralike hangedega. Natuke kurb vaid, et selline ilm ühe meie väikese poisi- Henry- maale lumevangi aheldas. Pole viga, täna hommikul sai kommipakk siiski luuletusega välja lunastatud. 
Pidu oli meil hoogne ja lõbus. Esimest laulu lumehangest poolunisena kuulav karu oli meeldivalt üllatunud, kui tublisti on lapsed sel aastal laulud selgeks saanud. Hanges magav karu oli aga suureks üllatuseks nii lastele kui lapsevanematele. Karud ju ikka magavad talvel ja oleks võinud meie poolest seegi ott magada, kui välja poleks ilmunud üks ähkiv ja õiendav jänes koos suure kingikotiga. Porises teine kangesti, et olevat ainult ühe jänesehaagi teinud ja juba see jõuluvana ära kaduski. Sikutades kingikotti komistas pikk-kõrv aga karule otsa ja nii nad kahekesi siis kärasid natuke teineteisega... Et aga jõuluvana endiselt kadunud oli, tuli ta metsast üles leida.


Lapsed muudkui laulsid, tantsisid ja lugesid luuletusi. Sel aastal said paljud lapsed luuletused hästi selgeks. Sellist kõva häält nagu Kermo tegi, poleks osanud lootagi. Ja kuigi väike Loore algul õppima asudes järjekindlalt mängima kõndis, siis lõpuks oli tal luuletus selgem, kui mõnel suurel lapsel. Annaliisal oli ärevus sees suur ja peol natuke vuristas, kuid tegelikult meie teame, kui ilmekalt kõrgele ja madalale selle tüdruku hääl võib minna. Luuletus oli õpitud ka Laura-Liisal, tema aga otsustas, et see polnud veel see koht ega pidu, kus selle esitama peaks :) Tublid ja püüdlikud olid ka Rait, Karl, Mattias, Allan, Malory ja Eerik.



Kogu selle tralli keskele sattus aga segaduses jõuluvana, kes jänest ja kingikotti taga otsis. Peamiselt ilmselt kingikotti. Lapsed olid tõsised ja hämmeldunud. Mis toimub?? Õhinal juhatati jõulumehele õige suund kätte. Väga oluline on ju kingikott üles leida.




Peo jätkudes oli üha enam tunne, et kord päkapikk kodus ja maja läind, siis maja kodus ja päkapikk läind! Jõudsid lõpuks ergutamisest väga väsinud jänes ja mitte just nii palju väsinud kotti tassiv karu uuesti meie peole. Olid vist lõpuks lootuse kaotanud jõuluvana üles leida. Kuid pidu on, lapsed on ja kingikott on. Jänes karuga vaidlema, et ole sina jõuluvana ja tema ise päkapikk. selle kemplemise ja vaidlemise pealt jõuluvana need "abivalmis" loomad leidiski. No pragas jänesega natuke selle ühe jänesehaagi pärast ja asus ikka ise kommipakke jagama. 
See jõulumees on selline tore ja sõbralik, iga last enda juurde kutsudes hõikas ikka: see kommipakk on ühele väga toredale poisile... Sooviks tänada Teid emad ja isad, kes te kodus vaeva olite näinud ja lastele luuletused selgeks õpetasite ja kui algus suurest ärevusest ei meenunud, siis ka ise appi tõttasite. Lastel siis ikka kindlam ja julgem.



Aitäh ka rühma jaoks kingitud uue fotoka eest. Me toimetame palju ja et kõike seda toimetamist ka Teile näidata, siis pildistame palju. 

 

1 comment: