Monday, December 10, 2012

KUUSE SAABUMINE...

Kuusepuul on laste jaoks eriline tähendus. Huvitav on see, et meie lapsed mõned ei nimeta selle puu nime õues, kuid toas pole see küsimuski. Kuusk toob tuppa pidulikkuse ja jõululõhna. Kuuse jaoks otsime ikka kõige parema koha, nagu oleks ta tähtis külaline, kellele laua taga aukoht leitakse. 
Kuusk tuli meie tuppa täna hommikul koos Laura-Liisa ja tema emaga. Aitäh Teile!!! Oli ikka palju uudistamist ja ohhetamist. Lapsi andis täna koridorist välja saadagi (jätsime algul kuuse lumest sulama sinna). 

Vahepeal jõudsime saalis lasteaia sünnipäeval ära käia ja nii hommikused sussipiparkoogid kui sünnipäevakommid ära nosida. Ja siis oligi aeg see jõulune kuusk tuppa tuua. Oli tegu, et ta kuusejala sisse otse saada. Lapsedki olid kõhuli põrandal ja jälgisid kruvide keeramist. Huvitav, kas mõni neist sealt põrandalt ka aru sai, kui otse see kuusk õieti saabki :) No otse ta siiski sai. 


Meie rühmale kohaselt kaunistasime seegi kord selle puu kastanipäka-pikkudega ja, nagu hommikuringis jutuks tuli, on ka tuled laste jaoks väga olulised. Olgugi, et me selle tegevuse juures korduvalt torgata saime, ei olnud see laste jaoks suurt aietamist väärt ja ümber kuuse lauldes kõndides olid meil kõigil silmad säramas.





Millegipärast on nii, et nende pühade ajal on kõige tähtsam laste arvamus... Meie suurte ja tarkadena püüame olla laste jaoks rõõmutoojad. Olgu see siis kuuse ehtimine, kingituste ostmine või salaja öösel oma une arvelt päkapiku mängimine. Seda viimast ärge kodus lastele kõva häälega ette lugege. Usk päkapikkudesse on hea ja armas komme. Lastel on, mille nimel pingutada hea laps olla emale, isale, vanaemale, vanaisale, sõbrale ja naabritädilegi. Mitte, et muul ajal hea laps ei peaks olema :)
Selline pidulik päev oli meil täna. Terve selle nädala jooksul räägime lastele vanadest ja uutest jõulukommetest. Saab kindlasti üsna lõbus olema!

2 comments:

  1. Kõige ilusam kuu on Jõulukuu ja Kõige ilusam puu on Kastanimunakeste jõulupuu :)

    ReplyDelete