Monday, September 10, 2012

OLI "VINGERPUSSI" PÄEV!

Kas teate, kuidas sõita rattaga vingerpussi?
Meie saime täna teada. 
Hommikuringis rääkisime lastega ohutust liiklemisest jalgrattaga. Ikka kiiver pähe ja õiges suunas ja ilma kihutamata ja üle õla pole ka vaja sõidu ajal vaadata ja... 
Kui õue läksime, oli õpetaja Piretil meie jaoks vigursõidurada jooksurajale maha märgitud. Olgu siinkohal öeldud, et tavaliselt me vigursõitu ei sõida, püüame ikka otse liigelda. Kuid eks seda vigursõitu ka ikka vahel vaja on, et me osavamaks muutuks selles jalgrattasõidus. Täna sõitsime hoopis  tõukeratastega. Kordamööda said lapsed olla liiklejad, jalakäijad ja politseinikud. Teeolud olid keerulised, Annaliisa tegi isegi ühe kraavisõidu... kiilasjää! Tegelikult oli meie jooksurada natuke samblane ja märg ning seetõttu ka libe.
Rajal leidus ringtee, kitsastee, sild ja koht, kus Annaliisa sõnul tuli vingerpussi sõita :) Selgituseks olgu öeldud- see oli selline rajaosa, kus tuli liigelda "sinka-vonka" ümber torbikute. Rajal leidus ka liiklusmärke, mille tõttu tuli õiges kohas jalakäijaid üle tee lasta ja stop märgi juures seisma jääda. Seal seisid meie asjalikud politseinikud luban- keelan sauaga (vähemalt olid nad täpselt nii kaua asjalikud, kui viitsisid ja püsivust tagataskus jagus).  Väike Loore pages selle tegevuse juurest üsna pea.





Meie rühma jalgrattapäev on esmaspäev. Andke lastele rattad ja kindlasti ka kiivrid kaasa. Hetkel veel ilmad lasevad jalgratastega sõita!

3 comments:

  1. Meeldib...Matu vaatas pilte ja ütles, et lähme juba lasteaeda :)

    ReplyDelete
  2. Meie väike seiklus- käisime perega Sealife´s kalu vaatamas, kus siis Mattias seistes merihobude akvaariumi ees teatas:" Vaata nemad on nii kurvad", mille peale küsisime, et miks nad kurvad on ? ja Matu ise olles meeletult kurva ja mureliku näoga vastas: selle, et nemad ei oska ujuda :D

    ReplyDelete
  3. Laste mõtted käivad ise radu... mis neile kurb, see meile naljakas:)
    Ootame juba lasteaeda seda väikest tegelast. Tervitused!

    ReplyDelete