Thursday, April 19, 2012

Tulekahju!

Õnneks küll ainult mängult...
Hommikul selgitasime lastele, et täna toimub meie lasteaias mängult tulekahju. Lapsed olid tegelikult väga hästi teadlikud, mida siis tegema peab, kui suitsuandur "karjuma" hakkab... tuleb joosta õue. Need väikesed põnnid jookseksid muidugi ilma pealisriieteta, vist ka talvel. Meie seekord panime kiiruga siiski riided selga. Mõni sokk, püksipaar või kampsun sai ehk tagurpidi või koguni pahupidi ja mõnigi müts oli viltu peas ja mõned kindad unusid tuppa. Pole hullu... sel puhul nii võib! Tegelikult tegime täna nii, nagu me tavaliselt mingil juhul ei tee, "toppisime" väiksemaid ja aeglasemaid lapsi ise riidesse. Loodetavasti ei saa sellest edaspidi nende väikeste ja kavalate tegelaste jaoks harjumust.
Edasi on meil suurtel kui Teie laste eest vastutavatel inimestel sel ajal, kui nad lasteaias viibivad, kohustus suunata nad meie rühma puu juurde. Selleks on meie maja kõikidele rühmadele õue peale istutatud rühma nimepuud, meil siis kastan. Sinna kogunesimegi. Selle aja peale oli laste sisse pugenud suur õhin ja põnevus, sest mööda õue liikusid juba ringi mundris ja tähtsad "tuletõrjeonud". Selgus, et sinise kiivriga oli boss ja kollaste kiivritega pidid tema sõna kuulama. Nonii! Loendasime end üle ja kaasahaaratud nimekirja alusel kandsime direktorile ette, et meid on 6 ja kõik 6 on kastani juures elus ja terved ning tulle ei ununenud ka ükski meie rühmas töötav suur inimene.
Tänane õppus lõppes meie jaoks tuletõrjeauto uudistamisega... polegi see auto nii uudis ju, asuvad nad meie vahetus läheduses ja seda maja ja autot on ennegi nähtud ja vaatamas käidud. Tuletõrjujad me vanad tuttavad ja väga semulikud muhedad onud. Ikkagi on igakord selle masina sisu vaadata, sisse ronida või tõstetud saada ning kõrvulukustavat signaali kuulata väga põnev.
Jääb vaid edaspidi loota, et see oli mäng ja mänguks ta jäägugi!


r
                                      ruttu riidesse ja... 
                                      oma puu juurde



Tänasest päevast veel pajatades.... meie tänane hommikuring rääkis sellest, mida võiks ja peaks süües eelistama ja mida oma toidulaual vähendama... tervislikust toitumisest! Oleme sellest palju ja jätkuvalt ka aastaringselt rääkinud, seetõttu pole see laste jaoks uus ega võõras teema. Kuid rääkides limonaadi joomisest, oli tore see, kuidas väike Kerdo tõsiselt ütles: "issi ju ostab!" Lapsed ju ikka tahavad kommi ja limonaadi, kuid pole vaja sellega liialdada. 
Ja üleskutse Teile emad ja isad, rääkisime ka sellest lastega, ehk on neil meeles Teile öelda, et "lähme pühapäeval Põltsamaal toimuvale Tervisepäevale rattaga sõitma, rulluisutama, kanuuga sõitma või lihtsalt kõndima!!!"

1 comment:

  1. oh vägev...pole isegi saanud tuletõrje autosse sisse piiluda..

    ReplyDelete