Monday, April 9, 2012

KOOS VANAEMADE JA VANAISADEGA...

...on alati lõbus olla, sest
           VANAEMAL JA VANAISAL ON SADA SUUD
           JA TUHAT VASTUST KEELEL.
        VEEL ON NEIL MUINASJUTUPUU
        JA VANAD LAULUD MEELES.
Nagu lubatud, räägime koos vanavanematega veedetud õhtupoolikust tagasiulatuvalt. 
Oli selline väga kiire ja teguderohke päev. Lapsed magasid (kes magas, kes pikutas) oma lõunase uinaku ning ärgates oli nende väikeste tegelaste elevus ainult hoogu juurde saanud. Ikka kiputi akna juurde piiluma, kas keegi tuttav ja hea silmapiirile juba ilmunud on. Ja siis nad tulid!! Ikka ükshaaval ja kahekesi, mõned ka kambaviisi.... vanaemad ja vanaisad, sekka ka mõni ema, kes asenduseks kohale saabus.
Alustuseks näitasime ikka, kui tublid ja targad me oleme. Olime õppinud ühe käemängu ja luuletuse (nagu alati, esinedes võtavad lapsed enda seest välja meile igapäevaselt nähtamatud jõuvarud ja oskused) ning etendasime ka oma näitemängupäevaks õpitud "Tare- tarekest". Peale seda palusime memmed-taadid teise tuppa (lastel oli hästi meeles, et enne laseme suured ja siis astuvad ilma trügimata väikesed), et näha, kas ka suured ja elukogenud inimesed ühtteist teha oskavad. Oskasid küll!!! Meisterdasime lumikellukesi. Hoogu sattusid suur Karl oma vanaisaga (vanaema lasti tööd tegema alles siis, kui nemad tüdinesid). Ei teagi täpselt, mitu lille nende käe alt valmis, neid jagus ka meie laua peale vaasi. 
Kel töö valmis, uudistas koos lapsega ka rühmaruumis mänge. Mattias ei suutnud seejuures vist otsustada, millist mängu täpselt mängida mamma ja papaga- ikka ühe mängu pani lauale ja teise koristas. Meil on ilmselt liiga suur valik või peaks mamma ja papa iga päev külas käima, et kõik mängud läbi saaks mängitud.
Laste valmistatud võileivatort oli hitt!! Küsiti isegi retsepti. Huvilistele... seda leiab toidutare.ee, otsingusse kirjutage "singitäidisega võileivatort". Olgem patrioodid, sinna sisse käib Põltsamaal Felixis valmistatud kurgisalat, see annabki kogu tordile erilise maitse- ehtne ja hea :).Proovige ja kutsuge lapsed appi, neil juba kogemusi on selle tordi valmistamisel!
Loodame, et Teile, vanaemad ja vanaisad, meeldis koos meiega aega veeta... meile igatahes meeldis, oli tore õhtupoolik!



1 comment: