Tuesday, April 17, 2012

ON SÜDAMENÄDAL...

Esitasime lastele hommikul küsimuse- kumb tegevus teeb jalad ja käed tugevamaks, kas telerist multikate vaatamine ja arvutis mängimine või õues jooksmine, jalutamine, mängimine?
Kõik see mees oli viimasena nimetatu poolt. Kuid endiselt saame esmaspäevahommikuti, mil meil on traditsiooniline "uudiseid nädala-vahetuselt" pooltund, paljudelt lastelt vastuseks, et õues ei käidudki :( Istuti arvutis, mängiti naljaka nimega mänge, vaadati telerist naljaka nimega tegelastest multikaid ja vaat, kus seal ikka "see lõi seda ja too tappis tolle!" Või veel kummalisem on lapsi kuulda arutlemas "Kättemaksukontoris" toimunu üle.
Kuid õues on ju kevad, kuigi pole oluline, mis aastaaeg seal just parasjagu on. Igal aastaajal on oma lõbud. Hetkel on ilmad jälle soojemaks muutunud ja teed ning muruplatsid üleliigsest veest ära kuivanud. Mängigem ja liikugem ikka võimalikult palju õues. Lastega leidsime, et see teeb meid tugevamaks- ehk ei vajugi mõni väike tegelane siis süües laua alla, ega püüa seda tegevust toimetada peaaegu pikali asendis (seljad on nõrgad, ei jaksa seda nii mõnigi laps sirgelt hoida) ja teised põnnid ootavad iga kord, kes neile uksi avaks- ise ei jaksa, kätes pole jõudu!
Täna õppisime keppidega kõndima. Alustuseks tegime trenni kuivalt... pole lihtne kaks jalga ja kaks kätt koostööd tegema meelitada, aga me püüdsime. Avasime meie suusabaasi ukse ja hädaga ajasid asja ära vanad suusakepid. Selline vahva rivi sai meist- pikemate jalgadega ees ja lühematega taga (olgu, väike Kerdo tegi kaks sammu suuremate ühe ajal, seega tema püsis nende mestis). Kuid tore on see, et Mattias ja Henry, need meie väiksemad, jäid küll teistest maha, kuid tegid sama pika ringi ilma ühegi virila piuksuta. Tublid! Rivi oli tore ka selle poolest, et need kepid kippusid ju suurele üritamisele vaatamata ikka poriloikusid ka toksima. Tegelikult me seda rütmi hästi kätte ei saanudki, isegi see ei aitanud hästi, kui meelde tuli vana head rütmisalmi lugeda- üks, kaks, üks, kaks, tee jääb ikka lühemaks! 
Kõndimas käisime koos sõpradega Pärnaõiekese rühmast. Ja lastele lohutuseks tuleb öelda, et nende sõprade õpetaja oli ka tõsiselt rütmiga hädas. Tundus peaaegu, et ta ei saanudki hakkama :) Niiet- anna aega jällegi atra seada! Iga uus asi ei peagi kohe õnnestuma!
                         Viimased tiivasirutused ehk venitusharjutused

1 comment: