Friday, April 4, 2014

KARU PÄTSU SÜNNIPÄEV

Kui lapsed esmaspäeva hommikul kapist sünnipäeva kutsed leidsid, olid nad meeldivalt elevil! On ju sünnipäev üks ütlemata tore päev ,olgu see siis iseenda, sõbra või hoopis karu sünnipäev. Sünnipäev on lõbus, saab sõpradega koos olla, saab kingitusi ning head-paremat põske pista.
     Karu Pätsu sünnipäeva ettevalmistusi alustasime juba mitu päeva varem. Oli ju vaja raamatust järele uurida, mis siis karule meeldis. Poes oli vaja käia, et Pätsule kringli küpsetamiseks vajaminev kohale tuua, kaardid-kingitused meisterdada. Head kombedki said igaks juhuks meelde tuletatud, et mine sa tea, mõni asi võib ju elevuses meelest ära minna.Sünnipäeva eelõhtul läks sõna otseses mõttes "madinaks" (karu oli juba ka kohal). Kõik väikesed kätepaarid soovisid korraga lõigata ja kleepida ja joonistada, ikka karu Pätsule kingituseks! Mõni laps jõudis isegi mitu kaarti teha, mida rohkem seda uhkem! Et Pätsu ei näeks üllatuse valmimist, suunasid Annaliisa ja Laura-Liisa mõmmiku teise tuppa klotsidega mängima.
   Sünnipäeva hommikul ootasin esimesi lapsi kannatamatult lasteaeda, et kohe kringlitainast segama hakata, aga nagu kiuste tulid nad sel hommikul hiljem , isegi Annaliisa kes tavaliselt on varakult kohal. Aga polnud hullu, saime sellegi poolest hakkama! Lapsed saabusid piduriietes ja kaartide- kingitustega! Mattiasel olid küll põsed pisaramärjad, sest oli kodus ka Pätsukesele kaardi joonistanud, kuid see ununes maha.Lohutas siis see, et toob järgmisel päeval ära. Lapsed olid sünnipäevast väga elevil ja sagimist oli palju, pidime sünnipäeva peakangelase lausa Marge tuppa "komandeerima", et saladused karu kõrvu ei jõuaks.Tuba oli meil mõnusat kringli lõhna täis, see meelitas nii mõnegi naabri kohale uudistama! Eerik sättis toole ümber laua, Annaliisa jagas tasse, Loore taldrikuid, Laura-Liisa kallas morssi, kõik sebisid ringi ja ootusärevust ning elevust oli palju!  Oligi nüüd aeg sealmaal, et Karl ja Annaliisa palusid Karu Pätsu ringi keskele toolile. Laulsime sünnipäevalaulu ning tõstsime Pätsu seitse korda lae poole! Õnnitlesime, kallistasime, andsime kingitused üle, kaarte oli lausa terve väike kuhi! Siis kaks suurt šokolaadi, kaks pakki mõmmi pildiga batoonikesi, rootsi kommid (nii Kermo ütles), mitu õhupalli ja muidugi mesi, seda ka kaks purgikest! Mesi meeldis Karu Pätsule kindlasti kõige rohkem! Pärast õnnitlemist kostümeerisime end kiiresti ja esitasime karule näidendi "Kaks ahnet karupoega". Lapsed olid tublid ja andsid endast parima, Pätsule ka meeldis. Karu Pätsu palus nüüd lapsed sünnipäevalauda, pärast sünnipäevasoovi mõtlemist aitasid lapsel Pätsul küünlad ära puhuda. Ei tea, mida küll Pätsu soovis? Värske ja soe kringel maitses kõigile ja sai nii ruttu otsa! Teise kringliga juhtus väike äpardus ka, nimelt läks see veidi kõrbema. Ei olnud kedagi õigel ajal ahjust välja võtmas, niivõrd ametis olime teises toas. Aga sellegi poolest jõudis see meie kõhtu! Oli tore päev ,aitäh teile, kallid vanemad, et aitasite lastel selle päeva erilisemaks muuta!















1 comment: