Tuesday, February 11, 2014

TOMATIPROJEKT

Sel aastal siis tegeleme sellise asjaga nagu tomatiprojekt. Otsustasime loobuda matkamängust, milles oleme osalenud kolm aastat järjest ning eelmisel aastal võitsime ka tasuta matka Vapramäe-Vellavere matkaradadel. 
Tomatiprojekti algatas Räpina aianduskool ning nende sõnutsi osutus see niivõrd edukaks, et "tervet Eestit valdas lausa tomatihullus". Eile saabusid need väiksed taimed meie rühma.
Projekt ise hõlmab nelja tomatitaime kasvatamist. Kaks neist taimedest on kollaseid ja kaks punaseid tomativilju kandvad. Istutatud on nad erinevatesse muldadesse ning kolmandast nädalast alates püüame lastega neid ka väetada erinevalt.
Täna arutlesime lastega, kuidas ja mida oleks vaja teha, et meie väikestel "külalistel" meie juures hea olla oleks. Katsusime näpuga mulda, et veenduda kastmisvajaduses ning asetasime taimed meie meelest kõige valgusrikkama koha peale.
Sellest, mis edasi juhtuma hakkab, püüame Teid jooksvalt valgustada ja loodetavasti maitseme kevadel koos ilusaid suuri ja maitsvaid vilju!

                                                        üks-kaks-kolm-neli


1 comment: