Wednesday, February 26, 2014

PALJU ÕNNE, KERMO!

Tänane päev säras siis Kermole!
Poiss oli selle tähtsa päeva puhul isegi lipsu ette ja viigipüksid jalga pannud. Kohe selg oli sirgem poisil sellise piduliku riietuse puhul. 
Hommikul sõprade ringis toolil istudes ja õnnitlusi vastu võttes väitis poiss algul, et sai kuueseks (eks vanast ole ikka natuke raske lahti lasta) aga näpud sättis juba õigesti uue ja õige vanuse järgi- seitse siis!
Kermo palus sõbrad tähtsa ja soliidse häälega kooki sööma ning lauda istudes ja küünlaid (mis olid seitsme kujuliselt koogile sätitud) silmitsedes mõtles poiss üpris kaua ja hoolikalt salasoovi, et küünlaid puhudes uskuda, küllap see kunagi ka täide läheb. Kermo lõikas ise uhkelt ja peaaegu üksinda koogi ka tükkideks. 
Lapsed on meil juba teadlikud, kuidas sünnipäevalauas käituma peab. Keegi ei tõuse enne sõpru ning seniks tuleb arendada seltskondlikku vestlust, et teineteise tegemiste ja eriti sünnipäevalapse tegemiste vastu huvi tunda. Kermolt saime teada,et sünnipäeva puhul käisid tal külas vanaema ja vanaisa ning õde Jeneli ja siis veel vanaema ja vanaisa ja veel paar sõpra ning kingitusteks toodi lauamäng ja uus jope ja roosid ja raha. Selle viimasega on poisil omad plaanid- koguda juurde ja osta ATV. Annaliisa päris, et milleks talle see masin? Ja Kermo vastus kõlas nõnda- "sellega saab sõita ja rallivõistlustel käia ja ma lihtsalt tahan!"





 

No comments:

Post a Comment