Monday, September 2, 2013

TERE JÄLLE :)

Selline ilus suvine ja natuke juba sügisene hommik oli täna. Tööle jalutades sai isegi paar värvilist vahtralehte maast üles nopitud. Millegipärast polnudki kurb tunne, et sügis läheneb. Küllap seetõttu, et endalgi oli väike põnevus põues- lapsed tulevad täna lasteaeda. Mõnega sai suvel kohtutud, kuid paljudega nägime viimati kevadel. 
Ilmselt ei olnud me õpetajatega ainsad, kel miski nähtamatu suunurgad ülespoole kiskus. Laste saabumist oli vahva vaadata. Kas mäletad Piret, kui raske oli Eerikul eelmisel aastal rühmaga kohaneda? Täna oli see väike sell väga enesekindel ja naerukil. Ütles  rõõmsalt "tere hommikut!" ja enne kallistama tulekut lisas valju häälega, et "oota, ma lähen teen taega (head aega) emmele ära". 
Ja Laura-Liisa! Missugune rõõmus tere (hääle valjusega ei jäänud küll seljataga olev ema rahule :)). Karl, Kermo ja Annaliisa on nii pikaks sirgunud, et meil oli tõsine mõtlemine- millise laua taha nad istuma panna. Karli ulatatud lilled oli poiss ise paelaga kenasti kokku sidunud. Väga ilus sõlm oli! Annaliisa toodud lillekimp säras tüdruku näoga võidu ja varahommikul tööle saabudes oli tore üles aknasse vaadates silmata rõõmsat Mattiast - ühes käes mamma aiast korjatud astrid ja teise käega lehvitades.
Hommikuring kulges meil suurelt osalt eelmistel aastatel õpitut meelde tuletades. Lapsed on tublid. Annaliisal oli isegi liisusalm meeles ning Henry kasutas tuule tugevuse kirjeldamiseks sellist peent sõna nagu "mõõdukas". 
Tänane päev on ju pidupäev. Lapsed lähevad kooli ja saavad vaksa võrra jälle targemaks. Saalis pidulikul hommikul küsitud küsimusele tuli agaralt vastus, et täna on tarkusepäev. Ja kuskilt kõlas selle peale ka kohe uhke selgitus, et "mina oskan juba vee all ja vee peal ujuda". Ja ongi pisut tublim ja targem!
Aga sülle saime sealt juba traditsioonilise "tõrumeloni", mille Loore vapralt sülle haaras ja meie omaks tegi. Väga magus ja hea oli.
Mida siis sellelt aastalt ootame? Tublisid ja häid lapsi meile kõigile, nii lasteaeda kui Teile kodudesse. Julgeid pealehakkamisi ja häid mõtteid meile ja ka Teile! Olgem huvitatud kõigest uuest ja püüdkem seda ikka ka teistega jagada!


                                                                      meie

1 comment: