Thursday, May 16, 2013

SPORDIPÄEV!

Te ju teate, mis see on?
Kes meist poleks osalenud spordipäeval. Need on olnud ja jäävad ikka olema, et juba väikestes lastes huvi ja indu tekitada selle tegevuse vastu.
Täna sportisid meie kõige suuremad lapsed- Rait, Karl, Eerik, Malory ja Annaliisa.
Mõõtu võtsid nad palliviskes, 50m jooksus, kaugushüppes ja ümber tiigi jooksus.
Pallivise on üks sellistest aladest, kus tuleb paljude asjade peale korraga mõelda- jälgida joont, sättida jalad ja käed õigesse asendisse (ikka vasak jalg ette ja parem käsi koos kehaga kallutatult taha) ja siis veel visata ikka pigem taeva poole kui otse mööda maad. Igati mõistetav, kui iga kord need visked korralikult välja ei tulnud.
Teine selline rohket mõtlemist nõudev ala on kaugushüpe. Vaja vaadata, kust tõukad ja kuidas tõukad ja siis veel maanduda oleks ju ka soovitav kahele jalale korraga. Igati mõistetav, kui kõik need hüppedki ei õnnestunud nii, nagu vaja oleks :)
Jooksud olid meil see-eest tublid. Eerik sai boonuseks, et kaaslast ei jagunud, Reedaga võidu joosta. Jään vastuse võlgu, kumb kiirem oli... suures ergutamistuhinas ei märganudki!
Ja ümber tiigi jooks oli vahva, see toimus meil konnakontserdi saatel. Sedapuhku olid esinejad natuke hilisema kudemisega rohelised tiigikonnad. Meie tubli jooksupoiss Rait jäi natuke jänni oma sandaalidega, kuna just täna oli tal õnnestunud tossud nende vastu vahetada. Lapsed vajavad just lõpusirgel tublit ergutamist. Nii mõnigi väsinud laps ei oska aimatagi, kes tema selja taga kiirendab ja kurja plaani haub veel lõpus mööda tuhiseda. Seda hõigates leiavad lapsed aga veel veidi jõudu et siiski seljatagust rivaali sinna seljataha jättagi.
Tublid olime! Väiksemad spordivad järgmisel nädalal!









1 comment:

  1. Tublid...jään põnevusega ootama väikeste spordipäeva :)

    ReplyDelete