Thursday, February 14, 2013

SÕBRAPÄEV

See päev on kord aastas, kuid sõber ollakse iga päev. Pole nii, et täna olen sinu sõber ja homme tema sõber. Rääkisime hommikul lastega, et kurjad sõnad sõbrale võivad väga haiget teha. Küllap see päev on ka selleks, et me natuke iseenda ja sõbraga aru peaksime, milline on üks hea sõber. Väga armas päev, kas pole?
Meie päev siin lasteaias algas rõõmsalt ja särasilmselt. Meil on juba mitu aastat kombeks avada mõni päev enne sõbrapäeva "sõbrapostkast", kuhu lapsed (emade ja isade abiga) sõprade jaoks kaarte ja komme poetavad. Annaliisa oli eile õhtul isegi veidi murelik- kaardid alles tegemata. Täna hommikul aga saabus tüdruk õnnelikuna. Töö sai tehtud ja Liisu sõnul olid abis ka tädi ja emme. Laura-Liisa saabus kommikotiga, Kermo ema palus poisile meelde tuletada, et enne hommikuringi peab poiss korraks kappi minema :). Sealt naastes oli ka temal kommikott näpus. Väga meeldis, kuidas see väike poiss hiljem neid komme jagas. Ikka komm kätte ja kallistus koos "head sõbrapäeva" sooviga ka. Mattias tuli koos kaartidega, millel kollased ja roosad südamed. Ema sõnul pidi poisil seal oma "süsteem" olema.
Hommikuringis selgus, et lastele väga meeldib sõpradele kaarte teha ja neid ka ise saada. Andmiserõõm ja saamiserõõm- tee ise ja küllap siis tehakse ka sulle head. Oli rõõm kuulda, et laste hinges on need asjad igati tasakaalus.
Postkasti avamisest siinkohal ei kirjutakski...vaadake! Oi neid särasilmi!


Meile tulid täna ka külalised- Pähklikese rühma väikesed sõbrad. Mängisime ja laulsime koos nendega ja palusime külalised lauda. Harva, kui meie rühmas nii palju sagimist on. Tuba oli väikseid ja suuri täis ja kõndides pidi hoolega jalge ette vaatama. Iga laps püüdis oma mängu jaoks väheke ruumi leida. Tundus, et kõige selle koristamiseks kulub palju aega, kuid tegelikult käis see üllatavalt kiiresti.









                                                              oi kui palju!
                                 onu Aimar on ikka meie sõber...

Selline armas ja heasoovlik päev!

1 comment: