Tuesday, May 3, 2016

OLEME SEL NÄDALAL PIDEVAS LIIKUMISES

Eilne rattapäev ja teatevõistlused andsid meile hoo sisse...













...et selle hooga täna meile teada-tuntud saarikule rännata õuesõppele. Alustuseks haarasime endaga kaasa ka õpetaja Maarika, et kõik liikumistunnis vajalik seal sooritatud saaks. Sai palju mängitud nii osavus kui kiirusmänge. Juba siis oli selge, et ilm on ikka tõsiselt soojaks muutunud. Kuidagi harjumatult äkki joped seljast ja vaat et lühike varrukas selga. Keha tunneb nii, kuid meie mõistus ei võta seda veel omaks :)





Selle õues söömisega on ikka nii, et kui hiljem lastelt küsid, et mis sul meelde jäi meie retkest, siis paljudel juhtudel vastatakse, et söömine. Ju on laste jaoks kuidagi väga eriline see õues pikniku tegemine.


Ka hommikuringi tegime täna linnulaulu ja veevulina saatel. Meie igapäevane ilmateadustaja, kelle me ikka liisusalmiga välja loeme, ei pidanud täna akna juurde minema. Panime Merily kännule seisma, et oleks ikka erilisem tunne ja ehk nägi sealt sutike paremini ka. Mängisime äraarvamismängu. Arusaamatul moel arvati sõber pimesi kompimise teel ära peaaegu esimese puute peale. Ei tea, kas oleme üksteisele nii tuttavaks ja omaseks saanud? Või oli mingi võimalus, et laste terav silmanägemine ka kahekordsest sallist läbi seletas? Aega läks Merilyl Gerti ära arvamisega. Peamiselt seetõttu, et võtsime poisil peast nokamütsi. Täna oli Gert nimelt ainuke, kel nokamüts peas oli. Mängisime ka paelaga kujundite moodustamist. Polnudki nii lihtne konarlikul maal rohulehekesi eirates äratuntav kujund sättida.








Tagasiteel kordasime üle kõik õpitud ja õppimata lilled-puud-rohttaimed. Kõik, mis jalgu jäi ja silma hakkas. Jänesekapsa pistsime ka põske. Saskia säras oma teadmistega taimede tundmisel. Tüdruk väitis, et naat olla selline taim, millest tema emme sõnul isegi pirukat saab teha. Ka tulika (tulilille) tundis Saskia ära. Mõnel puhul, kui oma silm hästi ei näinud, või oli objekt kaugel ja liiga väike, võtsime appi binokli. Nägime ühte oma pesakastile eriti truud kuldnokka, kes ilmselt valvas selles munadel istuvat emaslindu.




Pargis olev tiik on meile igal kevadel konnakontserti pakkunud. Sel aastal jäime piletitest ilma, kuid nende kulleste käekäiku oleme nüüd juba kahel korral uudistamas käinud. Neil on nüüd sabad taga ja mõned neist olid ka juba vägagi liikumises.



                                                              vist väsimus

Fakte- õue läksime täna 9:30 ja tuppa naasime 12:10

No comments:

Post a Comment