Wednesday, May 4, 2016

MEIE LASTE EMAD

Saabumas on emadepäev. Ilus ja armas päev, mil väiksemastki üllatusest on hea meel. Teie lapsed räägivad Teist nii...
Gerti emme nimi on Terje. "Talle meeldib vana juures muru niita ja toas koristada. Mulle meeldib koos emmega jalutamas käia. Tal on pikad juuksed, pruunid. Emme töötab haiglas köögis. Kui Birgit ei õpi, siis ta toriseb."
Andri ja Jarko emme nimi on Marju. Andri sõnul "meeldib talle koos minuga tallesid sööta ja ratsutada. Kui ta tahab ratsutada, aga ei saa, siis talle see ei meeldi. Ta käib vahel poes toiduaineid ostmas, et kasulikku süüa teha." Siinkohal sekkus vanem vend Jarko, kes küsis kõrvalt, et kas Andri sellest ei räägigi, kuidas ta poes toriseb. Andri täpsustas siis, et "ma vahel torisen poes, kui ei saa seda kommi. Ja veel kannab mu emme hobusega kaelakeed."
Aga Jarko meelest "meeldivad emmele lambad kõige rohkem. Talle ei meeldi see, kui ta on arvutis ja keegi segab. Tal on helemustad juuksed, tunduvad helemustad. Mu ema on paras, ma ei oskagi öelda kui pikk. Koos me käime metsas jalutamas."
Riko emme nimi on Kristi. Poisi arvates "on ta tore. Ta teeb häid sööke. Eriti hästi teeb ta praekartuleid ja salatit kurgi ja tomatiga. Talle meeldib jalutada. Pikk kõndimine talle ei meeldi, kaks tundi. Emmel on mustad juuksed ja siis natuke punast. Ta on oma juukseid värvinud. Ta ei ole pikk."
 
Homme jätkame....

Täna rääkis Karl-Martin, et tema emme juuksed on valged. Ta teeb hästi kastet ja roosat putru. Vahel ei tule tal uni hästi. Kodus emme koristab ja vaatab telekat. Poisi sõnul on tema ise siis netis.
Merily emmele meeldib vahel arvutis tööd teha ja telekas on tema lemmiksaade kokasaade. Merilyle meeldib, kui emme tal puslet aitab kokku panna. Emmele ei meeldi, kui lapsed valetavad ja pahandust teevad. Aga nõude pesemine meeldib talle väga. Samuti meeldib talle, kui Merily teda aitab, "ta ütleb siis tubli mulle". Tüdruku meelest on tema emme väga ilus siis, kui ta rõõmus on. Juuksed on tal pruunid, "kunagi Krissu värvis tal".
Aga Mathiase emme nimi on Mirjam. Ja seda teame me kõik, et poisile on tema emme väga kallis. Ta ütleb seda päeva jooksul väga mitmeid kordi :)
Veikoemme juuksed on natuke punased, ta on pikk. Temale meeldib "minu looma vaadata". Veikole meeldib, kuidas tema emme süüa teeb. Kõige maitsvam on kartulipuder. Emmele ei meeldi koristada, "mina aitan". Emme natuke pahandab, kui me jonnime.
Saskia emme nimi on Mariin. "Tal on sellised pruunid, tumedamad lokkis juuksed." Saskia emme on pikk. Talle meeldib süüa teha niivõrd, et tüdruku väitel unistab tema emme kokaks saada. Emme teeb kodutöid, näiteks pühib lapiga tolmu, "kõike sellist teeb". Talle väga meeldib kodus olla. Emme on ilus, "tal on kaunid kleidid".

 

No comments:

Post a Comment