Wednesday, April 22, 2015

SMUUTIPUBI

Juba mitmendat korda on meie lasteaias selline vahva ettevõtmine. Seekord siis Smuutipubi. On südamenädal ja meiegi räägime lastele asjadest, mis nende südamele ja tervisele ainult head teevad. Ühisel arutelul leidsime, et kõnevääriliseks osutuvad tervislik toit, liikumine, uni ja mäng.
Terve nädala jooksul valmib meil ühine tabel, mis peaks näitama, kui usinad köögivilja sööjad on meie rühma lapsed ja õpetajad. Kaasasime ka Teid, kallid vanemad ning tore oli vaadata, kuidas Te püüdlikult hommikuti lausa üksteise sabas seisite, et meile teavet edastada, mida lapsed kodus söönud olid.
Ja tänane Smuutipubikülastus oli väga lõbus. Juba hommikuringi oli kosta läbi põranda hoogsat muusikat. Istusime kenasti kaetud laudade taha ning lasime kahel Südamel end teenindada. Seda saime viietärniliselt. Kõik smuutisse pandavad puuviljad ja marjad lasti meil läbi vaadata ja nuusutada ja lõpuks meie silme all uhke masinaga valmissuristatud smuutit ka maitsta. Imehea oli. 

Ilmnes, et laudade ümber sagisid magusajahil sipelgad. Loore tõstis igaks juhuks jalad kõrgemele.
Maasikad, mustsõstar, banaan, mango, ananass, pirn ja melon ning lisaks natuke vett.




Tuju hea ja keelel mõnus ja magus maitse, mängisime veel paar lõbusat mängu. 





Selle kõigega me ei piirdunud. Kuuldused konnakontserdist pargis jõudsid meieni juba eelmisel nädalal. Et on olnud jahedapoolne ilm, lootsime need kahepaiksed veel nüüdki oma laulul kõlada lasevad. Läksime lastega sinna seda kuulama ja muidki asju kaema. Kontserdilavale oli eesriie ette tõmmatud, kui konnakudu uurisime siiski põhjalikult. 

Nägime veel paiselehti (on ikka tegu, et lastele selle lille nimi meelde jääks, jätkuvalt on ta ikka võilill), sinililli, ülaseid, kuldtähti, krookuseid, pungadest väljapugenud lehti jne. Kõike seda kevadeilu on selle jaheduse tõttu jagunud kauemaks kui muidu :) 

                                                     sile, okkaline, kõditav
                                                      kare, krobeline, kõva


Lastele pakkus palju rõõmu künkalt alla veeremine ning mahakukkunud pehkinud puutüve lahkamine. See oli poistele nagu katkise raadio lahtimuukimine. Kuigi nende putukate-satikate peale, kes puu seest välja vudisid, kiljatas isegi Marek. Loore seisis igaks juhuks ohutus kauguses, endal silmad põnevusest peas vilamas.





No comments:

Post a Comment