Monday, April 6, 2015

MEIE VANAEMAD JA VANAISAD

Ei jõudnud selle külaskäigu kirjeldamiseni möödunud neljapäeval, teeme seda täna.
Meie laste elud on rikkad ja mitmekülgsed, kui sellest võtavad osa vanavanemad. Nende elu jooksul omandatud kannatlikkus, kogemused ja elutarkus kannavad endas suuri väärtuseid. 
Lapsed valmistuvad külalisi oodates alati suure innu ja elevusega. Arutletakse isekeskis juba päevi varem, et kes ikka tuleb ja kuidas käituma peab. Kui lastelt küsida, et "kuidas sa käitud külalistega?", saab neilt ikka vastuseks "ilusti". Ja "ilusti" nad ju käituvadki. Teretavad, lasevad vanemaid inimesi enda ees minna, pakuvad istet jne.
Olime ettevalmistustega nagu ikka ajaliselt natuke jännis... kõik see naljatamise päev ja muud ootamatud juhtumised olid meie pead natuke sassi ajanud (unustasime näiteks teisipäevase raamatukogukülastuse ära, alandlikult helistades natuke itsitati meie üle ning anti teine võimalus). 
Alustasime küpsetamist juba päev varem, mil lapsed voolisid tainast vormide sisse. Jätkasime järgmisel päeval, kui koorisime mune ning kaunistasime neid loovalt. 



Õhtune pidu oli rahvarohke. Kõige kaugemad külalised Haapsalust, Jõgeva tagant, Viljandist. Oli vanavanemaid, oli vanavanavanemaid. 
Näitasime neile, mis me oskame. Etendasime oma näitemängupäevaks õpitud "Kakukese" ja lugesime luuletuse.

Mu vanaemal ja vanaisal on 100 suud
ja 1000 vastust keelel.
Veel on neil muinasjutupuu
ja vanad laulud meeles.

Sellega seoses juhtus meil järgmine "apsakas". Mõtlesime küll, et kui me kellelegi ei räägi, siis keegi ei saa teada ka, kuid tagantjärele on see juba lihtsalt naljakas, kui palju me ühe nädala jooksul unustada oskasime. Meil oli vanavanemate jaoks ju ette valmistatud uhke viktoriin nende nooruspõlve lasteraamatute põhjal. Läks meelest läbi viia :( Seekord Te pääsesite me käest, järgmisel korral teeme ära! Aga see-eest olid meil laual kiluleivad ja muud maiused, mis pea jäägitult otsa said. Kiitus meie laste kokavõimetele!
Aitäh, kallid vanavanemad, et leidsite aega vaatama tulla, millega Teie väikesed järeltulijad lasteaias tegelevad.











                      Kristo vanavanaema tõi meile imearmsad kingitused, aitäh


 

No comments:

Post a Comment