Monday, May 5, 2014

KOOS POLITSEINIKEGA...

...käisime täna tutvumas koolimaja ümbruses varitsevate ohtudega liikluskeskkonnas. Lapsed on ju vahel mänguhoos ja tormakad, neil on tuhat mõtet korraga peas. Natuke on ikka vaja neile meelde tuletada, et sõiduteel on omad reeglid ning auto on tugevam kui inimene.
Meie jalutuskäik algas koos politseinikega sõiduteed ületades ja väikse koolimaja akende alt möödudes koolilaste laulu kuulates. Meid saatvad politseinikud olid väga toredad ja lõbusad, neil oli lastele palju küsimusi ning lapsed omakorda andsid neile loogilisi vastuseid. Näiteks korduvalt kohatud liiklusmärk...


Annaliisa selgitas algul, et see tähendab, et seal tohivad kõndida ema ja laps, isad ei tohi.
Ja siis veel üks märk...

Selle tähenduseks kostus, et seal peab ruttu üle tee minema (küllap seetõttu, et märgil inimesed jooksevad). On ju loogiline?
Tegelikult oli meil selline õpetlik ja tõsine jalutuskäik, mille jooksul me läbisime paljud ohtlikud kohad, kus lapsed kooli ümbruses liiguvad. Kohvik "Rivaal" esine parkla, kus seisis parasjagu buss, mille tagant me tõesti hästi ei näinud, kas sealt on auto tulemas või mõni ehk tagurdamas. Keeruline koht neile, kes üle silla peavad näiteks muusikakooli minema. Targemaks saime nii palju, et alati tuleb hoogu maha võtta ja rahulikult piiluda ning veenduda, mitte joosta pea laiali ja friikate lõhn ninas.
Meie jalutuskäik lõppes politseimaja juures. Lapsed said jälle lõbutseda ning lugematuid tolmuseid jalajälgi jätta nende uude uhkesse autosse. Majas sees istusime arestikambris plate peal ning veendusime, et kui suureks kasvada, siis ei tasuks palju pahandust teha, selline trööstitu kamber oli see.
Laste jaoks väga huvitav oli politseivarustusega tutvumine- kuulivest, kumminui, käerauad... neid saime ise katsuda ja järele proovida. Aga püstol ning pipragaas hoiti laste väikeste uudishimulike näppude haardeulatusest igaks juhuks kaugemal.


 Enne silla peale astumist kordas väike Veiko endale mitu korda, et "ma ei karda silla peal olla" :)


                                                                  plate peal







                                          kingitus meile, et kõik meeles püsiks

                                                          meie kevadine tänu

1 comment:

  1. Väga tore ja vajalik ringkäik oli teil täna :) Matu rääkis õhinaga, et käis politseinike majas ja et "käevõru" ei meeldinud kohe üldse talle :D

    ReplyDelete