Friday, May 9, 2014

IGAL LAPSEL OMA EMA, OMA EMA NÄGU TEMA.

Lastega arutledes leidsime ühiselt, et ilma emata ei saaks kuidagi hakkama. Vaata siit või mõtle sealt poolt... vähemalt isa peab olema, kes siis ka ema eest oleks. Ema teeb süüa, ema koristab, ema peseb pesu ja triigib, ema õmbleb, ema loeb unejuttu, ema võtab sülle ja kallistab lohutuseks, kui laps on haiget saanud.... 
Lapsed rääkisid oma emadest nõnda...

Mareku arvates on tema emal ilusad pluusid. Tal on väga pikad juuksed, heledad ning altpoolt mustad. Emale meeldib kööki koristada ja arvutis olla. Koos emmega koristab Marek õues puuoksi ja teeb lõket. Poisi meelest oskab tema ema hästi hakklihakastet teha.

Eeriku emme on poisi meelest lühika ja mustade juustega. Ta teeb kodus süüa, eriti meeldib Eerikule ema tehtud muna, mis pannile pannakse. Kodus parandab ema ratast ja Eerik aitab selles ema. Koos emaga meeldib talle vaadata telekast uudiseid ning käia vanaema juures, kus siis jälle süüa saab teha.

Veiko emme on ilus. Emme teeb süüa makaroni ja pannkooki koos punase moosiga. Poisi emmele meeldib telekat vaadata ja lugeda. Koos emmega meeldib Veikole käia poes ja osta šokolaadi.

Kermo emmel on mustad ja pikad juuksed. Tema emme on suur. Poisi emmele meeldib teha tarretist ja telekast koduvideosid ning Reporterit vaadata. Emme küpsetab poisi sõnul hästi küpsisekooki. Koos emaga meeldib Kermole jalutada Esku poodi, kusjuures Kermo sõidab rattaga ning emme on tal rulluiskudega "ratta küljes". Kermo aitab oma emal koristada, kuna neil on kaks tolmuimejat.

Henry isa on üks vapper mees. Ta on poisile ka ema eest. Henryl oli oma isast rääkides suu naerul, nii uhke oli ta. Henryle meeldib koos issiga õhtuti telekast loodussaateid vaadata ning vahel ka jalutamas käia. Siis saab loodusest ja muudest asjadest rääkida. Näiteks ütles ükskord issi, et kui 8 panna pikali, siis on lõpmatuse märk. Sellised jutud on neil kahel. Poisi meelest on tema issi pikk ja tal on sinised silmad ja tumepruunid juuksed. Issil on naljakas nägu, kui ta paneb prillid ette. Siis ta loeb väikest kirja.

Loore emme on printsess. Tal on ilusad silmad, selleks ongi printsess. Emme teeb kodus süüa kartulit ja porgandit. Koos emmega Loore joonistab. Vahel tüdruk laulab emmele (ja laulda see tüdruk tõesti mõistab). Loore meelest on tema ema juuksed mustad ja suu on punane.

Karlile meeldib, kui tema emme naeratab. Tema emme on ilus, sest tal on ilusad kleidid. Emmele meeldib väga õues käia ning koos emmega käib Karl poes. Poest tulles aitab poiss kotti tassida. Kodus meeldib emmele koristada.

Laura-Liisa emal on punased juuksed ja tüdruku sõnul on ta kasvult "natuke pikk". Emmele meeldib telekast vaadata "Süütut süüdlast", Laura-Liisa vaatab seda koos emaga. Tüdrukule meeldib koos emmega süüa teha, näiteks nuudleid, mille juures pani tüdruk potile kaane peale ja lõikas salatiks tomateid. Laura-Liisa emmel on ilusad pluusid ja need lõhnavad väga hästi.

Allani emme juuksed on pruunid ja pikad ning kasvult on ta samuti pikk. Talle meeldib facebookis olla. emme oskab suppi teha. Koos emmega käib Allan õues ja mängib Pipi Pikksuka täringumängu. Poiss ise õpetas emmet.

Ilusat ja südamlikku emadepäeva Teie kodudesse!

No comments:

Post a Comment