Thursday, October 31, 2013

PALJU ÕNNE, LAURA-LIISA!

See väike tüdruk oli oma peatselt saabuva sünnipäeva üle juba mõnda aega põnevil. Paar päeva tagasi rääkis ta sosinal meile, et tema sünnipäevaks tellitakse tort, millel on printsess! Meest sõnast, härga sarvest! (meie eelmise nädala tarkusetera). Sellise tordiga see väike pidukleidis sünnipäevalaps meile täna lasteaeda laekuski, kaasas sõnum, et sünnipäeva puhul läheb täna lõunast koju seda tähtsat päeva tähistama ja külalistelt kingitusi vastu võtma. Milleks lastele sünnipäev meeldib? Laura-Liisa vastas sellele küsimusele nii nagu iga teine laps vastaks- siis saab kingitusi!
Hommikuringis oli sünnipäeva laps esiletõstetud- tema nimetas nädalapäeva, kuu ja aastaaja, käis aknal ka ilma kirjeldamas ja jutustas sõpradele Naeri muinasjuttu. Kõigega tuli Laurake hästi ja naerukil näoga toime.


                                   aplaus muinasjutuvestjale

Ja siis see kõige tähtsam.... laul ja kallistused ja muidugi jälle KINGITUS. Kommipliiats on selline kaval võimalus lapsele mitmekülgset rõõmu valmistada- joonistades suu magusaks teha. 



Need aastad lähevad ruttu, isegi lapsed vahel ei jõua järge pidada, kui vanaks sedakorda saadi juba. Võtsime jälle näpud appi ja loendasime need aastad üle. Saime tervelt seitse! Niiet tõstsime tüdruku siis seitse korda õhku.


Laura palus sõbrad tordile ja tema sooviks oli ka sel puhul lugeda meile sel sügisel tavaks saanud toidulaua salmi. 
Selle tordiga oli naljakas lugu. Nii palju pole me ühegi tordi ega koogi ümber ohkinud-ähkinud kui seekord. Nii ilus tort oli, et seda lahti lõigates (pilti ära lõhkudes) kostis ikka siit ja sealt poolt lauda oh ja ah. Laura-Liisa valis endale Tuhkatriinu ja kuna sellel tükil ei olnud ilusat roosi, siis nihverdasime selle teise tüki pealt. Väga maitsev oli!

                                                                      ohah

Sünnipäeva juttu vestes saime teada, et tüdruk oli juba tervelt kolm kingitust hommikul kätte saanud- raamat kleepsudega, plastiliinid ja multikad. Rõõm lausa säras selle väikese sünnipäevalise näost ja kiirgas kogu tema olekust! 

1 comment: