Tuesday, March 26, 2013

VÄIKESED PÕLLUMEHED

Kõik algas vaidlusest, kumb oli enne, kas muna või kana?
Me eriti kaua ei viitsinud vaielda... otsustasime omatahtsi, et enne oli kana. Ja lastega koos leidsime, et muna saamiseks pidi enne olema ka kukk :). Jutu arenedes leidsime, et kanade lemmiktoit on terad ja Rait kostis seepeale, et need terad on mulda külvates seemned...
Nüüd aga sellest, kuidas me põllumeheks hakkasime. Meil oli muld, meil olid erinevad seemned. Mulda võrdselt karpidesse jaotades tegime oma käed maalähedaselt mullaseks. Mattias kordas seepeale mitmeid kordi, kui mustad tema käed nüüd on ja vaatas igatseva pilguga kraanikausside poole. Kuid pesema me siiski neid väikseid käsi veel ei tõtanud. Laotasime laiali erinevad seemned ja Henry püüdis neid üksteisega võrrelda. Kusjuures mõned seemned oli vaja isegi luubiga üle vaadata, et aru saada, mis kujuga need täpsemalt ongi. Henri leidis tomati seemnetele vahva võrdluse- need on "vihmatilga kujuga". 
Kui Teist keegi seal kodus ka "aknalauapõllundust" harrastab, siis teadke, et laste näpud on just parasjagu nobedad ja osavad nende imepisikeste seemnete külvamiseks. Pisikese suunamisega saab need ka ühtlaselt mullapinnale jagatud, kuigi lastele meeldiks mõnel puhul just keskele üks kena seemnekuhil tekitada:). 






Ja siis lõpuks sai töö tehtud ning käsi pesemast naastes kordas väike põllumees Mattias, et "näe, mul on käed puhtad!"

2 comments:

  1. mida te veel peale tomatite ja sibulate sinna akna peale kasvama panite ?

    ReplyDelete