Monday, March 25, 2013

PALJU ÕNNE MATTIAS!

Selline väike ja rõõmsameelne poiss on meil Mattias. Kui ta naeratab, siis naerukillud on tema simdeski. Täna hommikul oli siis tema kord lasteaeda üks omatehtud kook tuua. Tegelikult oli selle väikese poisi õige sünnipäev juba reedel. Seetõttu oli Mattiasel teistele palju oma suurest ja tähtsast päevast jutustada. 
Kuid enne seda õnnitlesime seda väikemeest nagu meil tavaks. Meie väike Loore on selline isepäine ja omas ajas elav tüdruk. Enne hommikuringi algust alustas tema ise juba selle ära... tool oli sünnipäevalapse jaoks valmis sätitud ja sünnipäevalaulugi kostus.
Kui õige aeg kätte jõudis, laulsime kõik koos Mattiasele, kallistasime ja nagu juba hommiku jooksul korduvalt kõlas, et "ma sain kuueseks ja issi tegi kuue tordi peale!", tõstsime selle väikese pidulise kuus korda lae poole.




                                                                      lõbus

Mattias palus külalised lauda... meie lastel on väga hästi selgeks saanud meie sünnipäevade tähistamise kombed. Sünnipäevalaps sammub tähtsalt kõige ees laua poole ja valib seal endale kõige sobivama koha ning asub torti lahti lõikama. Selline vahva, rõõmus ja kommidega. Seda lähemalt uurides, selguski see, kuhu "issi kuue tegi"...tordi peal oli suurematest sinistest kommidest "6". Mattiasele torditükki tõstes jälgisime, et mõni neist sinistest kommidest ka tema taldrikusse saaks tõstetud! 
Ja tort oli tõesti põnev... nii põnev, et uurisime selle valmimiselugu Mattiase käestki.

Oma pidude ja kingituste kohta oli poisil samuti palju rääkida. Kuskil peol oli kaks kooki, keegi kinkis suure sinise palli, mida tuli täis puhuda ja kui poiss kätega näitas, kuidas palli sai vajutada, taipasime, et ehk oli tegu võimlemiseks mõeldud palliga :) Ja siis tõi keegi "Angry birdsi" mängu ja muidugi kõige tähtsam... asi, millest poiss on juba sügisest saati rääkinud... "pulgapall" !!! ( ema sõnul midagi piljardi laadset). Täna selgitas poiss, et see on roheline laud ja näitas ümber kujutletava laua kõndides, kuidas pulgaga selle peal palli lööma peab.
Meil on ikka nii, et sel tähtsal päeval püüame sünnipäeva last kuidagi eriliselt esile tõsta... täna sai Mattias näiteks Reeda kootavat mütsi pähe proovida! :)
Selline oli Mattiase päev!
                                                                               :)

1 comment:

  1. :D oi kuidas ta tahaks oma pulgapalli ( loe piljardit) lasteaeda kaasa võtta ja kujutan ette kuidas ta koguaeg hõiskab et "mul on kodus pulgapall" :D

    ReplyDelete