Thursday, March 15, 2012

TARE-TAREKE

Märts on meil muinasjutukuu. Ja seda teadlikult. Nimelt on lasteaias igal aastal emakeelepäeva puhul plaanis näitemängupäev. 
Niisiis loeme ja jutustame muinasjutte, arutleme ja püüame neist näidendeid välja võluda. 
Sel kevadel jutustasime "Tare-tarekesest". Selline lõbus ja südamlik muinasjutt. Ja mis kõige tähtsam- lastele väga meeldis! Ja kui lastele meeldib, siis suurtele ei peagi meeldima :) Lausa lust on teatrit teha, kui lastel huvi suur ja tahtmist ülearugi. Peame ütlema, et osasid õppisime kõik koos ning kõik lapsed oleks soovinud esineda (rühmas nii tegimegi- ikka kordamööda kõik said oma "näitlejakarjäärile" alguse teha), kuid saali näitemängupäevale pidime siiski valiku tegema laste hulgas, kes kõvema ja selgema häälega. 
Algas kõik hommikul "vana ja väsinud" karu kadumisega! (karu osatäitja Kardo sai eelmisel õhtul välja valitud). Ilmselt oli lasteaiatee karu (Kardo) jaoks liiga pikk, see võttis talt viimsegi jõu. Või tabas teda mõni tõbi. 
Asenduskaru leidmisega me erilist vaeva nägema ei pidanud- Marge! Korras!
Etendus kukkus meil väga vahvasti välja. Lapsed olid väga julged ja valjuhäälsed ning üllatasid meid endidki väga positiivselt. Rait, väike Karl, Kevin, Kristo. Väga tublid!!!
Peame märkima, et olime isegi nominendid piirkondlikule näitemängupäevale (10 rühma näidendite hulgast valiti välja parim, kes esindab meie lasteaeda). Järgmisel aastal üritame kindlasti uuesti.
Ja lõpetuseks märgiksime, et muinasjuttu "Tare- Tareke"  saab mängida nii raamatu kui multifilmi järgi. Meie valisime multifilmi. Ja siinkohal teilegi vaatamiseks ning meenutamiseks  http://www.youtube.com/watch?v=tz7i2GvuFtI





                                 auhinnakommide pugimine
                

No comments:

Post a Comment