Wednesday, March 21, 2012

PALJU ÕNNE KARL!

Seekord õnnitlesime siis suurt Karli.
Karl saabus varahommikul koos suure kräsupea koogi ja emaga. Just täpselt sellises järjekorras- kook tuli uksest sisse enne ema. Karl ise oli oma tähtsast päevast väga elevil. Igale lapsele tõttas ta uudist oma sünnipäevast koridori eraldi teatama. Mine tea, kui kõigile korraga öelda, siis äkki mõni ikka leidub, kes ei kuula. Kindlam oli igale sõbrale üksikult teatada, tark tegu!
Meil on kombeks, et tooli sünnipäevalapse jaoks tõstab ringi keskele kõige tugevam laps, seekord osutus selleks Henry. Laulsime, kallistasime ja tõstsime ikka laepoole selle väikese (no mitte niiväga väikese enam tegelikult) mehe.  Natuke isegi kahtlesime, kas ikka jaksame tõsta- poiss meil kõige suurem rühmas ja tõsta tuli koguni 8 korda. Pole hullu, ära tegime! Kinkisime Karlile roti, mille kohta poiss ise arvas, et see on hiir, kuna igast hiirest saab ju kunagi rott!
Karl palus sõbrad koogile, soovis head isu, lõikas lahti koogi ning valis endale meelepärase koogitüki. Tõstsime natuke ümber koogi peal olevaid komme, igale lapsele üks komm ja Karlile kaks. Sünnipäevalapsele on ikka sel päeval rohkem lubatud kui teistele.
Meil kombeks pidulauast tõusta kõik koos, ootame alati ka aeglasemalt söövaid sõpru järgi. See selline tore aeg "seltskondlikku" vestlemist (lobisemist) õppida. Laste puhul on vahva see, et algul ei saa vedama ja lõpuks ei saa pidama. Kõik räägivad midagi ja ikka ühekorraga. Niiet ega suurt teise juttu ei kuulata. Me ikka veidi suuname  siis- õpime üksteist kuulama ja teise vastu huvi tundma. Karl ise rääkis teistele, mida ta sünnipäevaks soovib. Saladuskatte all olgu öeldud, et poisile meeldiks puldilennuk ja koos perega kinoskäik!!!
Täna ujulaski sai Karlile osaks pisike kingitus- poiss võis 5 korda hüpata (see on meil tavaliselt keelatud!). Sellist säravat nägu ja hüüet "ohhhhhhh" pole ammu näinud ega kuulnud. Ja siis need hüpped- pomm, peakas, keerukas (hüpates keer õhus), tikukas ja veeall kruvikeeraja. Nii nimetas Karl oma hüppeid ise.
Oli Karli päev! 



                                                igast hiirest saab kunagi rott
                                                                       8X




No comments:

Post a Comment