Wednesday, December 5, 2018

UJUMISPIDU

Täna oli meie kõige suurematel lastel ujumise algõppe pidulik lõpetamine. Sel aastal olid meie lapsed nii tublid. Kõik, kes ujumistundides osalesid, olid üsna julged basseini keskel tegutsema.
Kaisa on varemgi ujumas käinud. Sel tüdrukul olid esimesest tunnist julguse ülejäägid. Oleks võinud teistelegi jagada. Täna viimases tunnis oli Kaisa ainus, kes proovis ka sukeldumist. Ja sellega sai ta väga hästi hakkama. Natuke veel ja mõlemad kätised võivad kapi nurka peitu minna.
Kert oli esimestes tundides natuke pelglik. Poiss püüdis meie lapsi abistanud onu Aimarit üle kavaldada, öeldes hästi otsekoheseslt mõne harjutuse kohta, et "ma ei taha". Onu Aimar ütles vastu, et "peab". Ja nii jäigi. Tund-tunnilt poisi julgus suurenes ja viimases tunnis proovis ta natuke  ka ilma kätisteta ujumist. Kui algul ei julgenud Kert vettehüppeid proovida, siis nüüd on ta neist suures vaimustuses. Pärast esimest hüpet kuulutas poiss rõõmsalt, et "ma ütlen emmele kodus, et ma uppusin ära". Me keelasime selle ütlemise ära :)
Laura esimene ujumistund jäi hästi meelde. Tüdruk naeris vees kõva häälega. Niivõrd tore oli vesi tema jaoks. Ka Laura proovis täna natuke ilma kätisteta ujumist. Hea on see, et Laura on julge kõike proovima. Ja kui proovib, siis enamasti saab ka hakkama. Vettehüpped meeldisid ka talle väga.
Ragne-Maria hingest nii väga püüab julge olla. Kui tüdruk sagedamini ujumas käiks, muutuks ta kindlasti julgemaks. Koos õpetajaga ja abivahendite toel ujus ta keset basseini siiski rõõmsalt.
Ruben üllatas meid juba esimest tunnist alates. Poiss on meil muidu rühmas argliku olemisega olnud (kuigi sel aastal tõesti palju julgem), siis basseini läks ta julgelt ja sooritas ka kõik harjutused. Õpetaja julgustavat kätt vajas ta harva. Vettehüppeid püüdis Ruben sooritada nii, et nägu märjaks ei saaks. See tal ei õnnestunud :) Ilmselt lõi poiss ise ka seepeale käega ja hüppas rõõmsalt edasi nii, et pea vee all ära käis.
Ujumine oli laste jaoks vahva.
Tänase viimase ujumise lõpetas ujumispidu. Lapsed said piduliku aplausi saatel tunnistused ja märgid, kaetud oli väike "pidulaud". Krõpsud, maisipulgad, suur puuviljavaagen. Arvasime, et laste kõhtu supp ei mahu. Mahtus küll.



















No comments:

Post a Comment