Wednesday, November 14, 2018

PESUPÄEV

Oleme lastega rääkinud emade ja isade töödest. Täna tuli jutuks, milleks üldse peab tööl käima. Seda lapsed teadsid, et siis saab raha. Küsimusele, miks raha vaja on, vastati põhiliselt, et "siis saab jäätist osta", "siis saab kommi osta", "Siis saab kohukest osta" jne. Selgitasime lastele, mis on arved ja milleks neid vaja maksta.
Aga mis saab siis, kui tööpäev on läbi? Kas ema ja isa istuvad diivanile ja vaatavad telerist meelepäraseid saateid või pole see alati nii? Väikse mõttepausi järel mõtlesid lapsed välja, et kodus peab keegi ka süüa tegema, pesu pesema, koristama jne.
Täna pesime pesu nagu muiste. Tõime kausi, tõime vee, puistasime sisse pesupulbrit, sorteerisime pesu ja lasime kätel käia. Pesu sorteerimisel tekkis väike segadus, kui selgus, et sorteerida on vaja kolme hunnikusse. Lapsed tõstsid pesutükke ühte ja teise hunnikusse ja siis jälle kolmandasse jne. Kert ütles sellepeale, et tema ema küll ei sorteeri enne pesemist, vaid teeb seda pärast pesemist :) Veetööd (mängud) meeldivad lastele.
Sander ütles, et temal kodus käib pesu ringi, poiss näitas ka käega, kuidas pesu ringe teeb :)










ütlesime lastele, et pesu kuivab kiiremini, kui selle peale puhuda :)

No comments:

Post a Comment