Tuesday, October 16, 2018

KULLAKARVALINE SÜGIS

Nii ilusad ja soojad ilmad on praegu. Sellist lehekulda ja päikesepaistet peab nautima.
Meie läksime lastega jõe äärde ja parki matkale. Otsisime sügist ja lasime lastel end lehtedes tühjaks hullata. Kuigi tühjaks ei hulla lapsed end vist küll kunagi :)
Hommikul õppisime lastega vahtra ja tamme lehti ja nende puude vilju. Ka neid otsisime pargis, et ikka kahe kõrva vahele paremini kinni jääks. Koduski võiks lastega seda korrata. Polegi hästi need puulehed meie lastel selged.
Puudel silitasime sammalt ja samblikke. Lapsed leidsid erinevusi ja sarnasusi. Sarnane oli kõditunne ja erinev oli pehmus ja karedus. Igal lapsel on taskus jällegi õnnekastanid. Enne kui joped pessu lähevad, leidke need kodus üles :)
Piknik sellise ilmaga on lausa lust, jääkski päikese kätte mõnulema ja võileiba nosima.
Lapsed tegid oma emadele-isadele ka väiksed pildid kingituseks. Lihtne ja väga tore ahhaa elamus sel moel lehti copyda. Selgus, et Ragne-Maria emal on täna sünnipäev ja tüdruk lubas selle pildi emmele sünnipäevaks kinkida. Lihtne ja südamlik.
Tagasiteel kõndis Alex Kaisaga õpetaja selja taga ja arutles, et miski ununes tal koju maha (jutu algus läks kaduma). Ja kõige lõpuks kuulutas poiss kõva häälega, et "ära seda õpetajale räägi". Väga raske on sellist valjult räägitud salajuttu mitte kuulda :)
Laste meelest läks aeg matkal väga ruttu- järelikult oli väga huvitav.
                                                               seened










                                                                    ilus








 

No comments:

Post a Comment