Friday, May 11, 2018

KOHVIKUKÜLASTUS

Eilne päev oli meil täis laste poolset elevust. Juba ammu oli teada, et läheme kohvikusse, kuid seda, et me seal pitsat sööme, ütlesime lastele alles hiljuti.
Ilmad on hetkel nii imeilusad, soojad ja päikest täis. Oleme lastele palju rääkinud looduses toimuvatest muudatustest, lilledest, liblikatest, sipelgatest ja paljust muustki. Sel nädalal käis lastel külas Zumm-zummadi. Elab ta aasal, kus õitseb palju lilli. Neljapäeval tõi ta lastele kaasa oma lemmiku-võilille ning õpetas võilillega mänge mängima. Sumiseja kutsus lapsi oma aasale ja sinna me enne kohvikut läksimegi. Otsisime üles võililled ja paiselehed. Puhusime seemnepalle ja õpetaja Reet näitas lastele, kuidas võilillevarrest vilepilli teha.
Pargis nägime, kuidas õitseb vaher, maitsesime õitel leiduvat magusat nektarit ja lasime lastel oma noored jalad väsinuks joosta.
Kohvikus võeti meid vastu lahkelt. Meile olid lauad ette valmistatud ning soojad ja maitsvad pitsad saabusid õige pea. Need olid tõesti värskelt ahjust tulnud ja maitsvad. Järgi ei jäänud ühtegi tükki, kuigi mõni laps sõi nii palju, et silitas hiljem ohates oma kõhtu. Sooviks väga oma rühma lapsi kiita. Nad oskavad kohvikus väga hästi tere öelda ja viisakalt iseenda ja toiduga tegeleda. Nii tublid, nendega võib "luurele minna" küll :)

















Teel kohvikupoole palus Reet lastel vasak käsi üles tõsta, et õiget poolt teeserva valida. Unustas aga öelda, et laske käsi alla :) Ja nii lapsed mõnda aega kõndisidki.




No comments:

Post a Comment