Thursday, February 22, 2018

PALJU ÕNNE, EESTI!

Üks väike kaunis maa
ja minu oma rahvas.
Siin kasvan, suureks saan,
siin elada on vahva.

Meil on olnud väga pidulik ja ootusärev nädal. Ei tea, kas lapsed nii hästi aduvadki, mida tähendab Eestimaa sünnipäev ja kui vana see 100 aastat täpselt ongi? Selgitasime lastele, et inimesele on 100 aastat väga palju elatud, kuid riik on selles vanuses alles poisike. Seda said lapsed küll aru, et midagi suurt ja pidulikku on tulemas.
Oleme õppinud meie kodumaa kohta tähtsaid asju. Uurisime Eestimaa kaarti, otsisime isegi gloobuselt Eesti üles. Kordasime üle meie rahvale omased sümbolid. Saime seejuures ise ka natuke targemaks. Vappi uurides arvas Oliver, et sellel olevad lõvid on meie lipuvärvi tõttu sinised. Ja vappi ümbritsevad tammeoksad ilmselt seetõttu, et tamm on meie rahvuspuu.
Lipu värve lasime lastel selgitada. Pakuti väga erinevaid asju. Kõik selle võtsime kokku ühe ilusa lausega- elame selge sinise taeva all oma kodumullal ja hoiame kodumaa puhta (ei viska kommipabereid maha).
Veel rääkisime meie rahvustoitudest ning rühmas käis keerutamas ka naaberrühma õpetaja Lea oma kätega valmistatud rahvariietega.
Täna oli siis lõpuks see pidupäev meie lasteaias. Käisime saalis pidulikul aktusel laulmas ning sõime omavalmistatud torti. Hurraa, palju õnne, Eesti! Toredat pidu ka Teie kodudesse! Oliver lubas ka paraadile minna.




No comments:

Post a Comment