Monday, December 4, 2017

JÕULURÕÕMU

Tänane hommik oli eriline. Natuke kahutanud (ja veel lumine) maa ning lasteaia avatud värav võttis lapsi hommikul vastu tuledesäras ja jõulumuusika saatel. Väravas olid lapsi ja nende emasid-isasid tervitamas suured päkapikud. Nii palju häid soove ja lastele üllatuseks õun pihku- kõik see võttis silma särama nii suurtel kui väikestel.
Meie rühmas oli ootamas veel üks üllatus- koridoris seisis kuusk, mille Alex koos emaga metsast meie lastele rõõmuks tõid. Natuke oli poiss häiritud, et teda saemeheks ei usaldatud, kuid kuuse üle oli ta uhke ikka. Nägime natuke vaeva ja sättisime kuuse peaaegu sirgelt seisma, et lapsed seda kaunistada saaks. Mathiasele meeldis kuusk sedavõrd, et poiss muudkui seisis kuuse ees ja korrutas, et "mulle meeldib väike kuusk". Et kuusele tuled külge sättida, pidime kõndima ümber kuuse ja ümber Mathiase. Aitäh Alexi emale, et meie lastele suurt rõõmu valmistasid!



 
Veel tegime täna valmis piparkoogitaina. Päris ise tegime, ei ostnud poest. Et õnnestumises kindel olla, kutsusime kohale tainameistri Marge. Nii põnevaid asju said lapsed nuusutada- muskaat, piparkoogimaitseaine, riivitud apelsini koor, kaneel- kõik need vürtsid panime kuuma siirupi sisse, niiet terve tuba oli kõrvetatud suhkru tossu ja aromaatset siirupilõhna täis. Igaks juhuks vehkis Reet käterätikuga suitsuanduri all.
Homme hakkame küpsetama!










 

No comments:

Post a Comment