Wednesday, May 17, 2017

LOOMAAIAS

Eile olid meie suured sügisel kooliteed alustavad lapsed väikesel preemiareisil Tallinna Loomaaias. Lapsed olid elevil nii bussisõidust, loomaaiast kui kaasa pakitud piknikukottidest.
Ilm oli tegelikult ju ilus, vihma ei sadanud. Tallinn oli lihtsalt natuke külmade tuulte meelevallas. Võib-olla nii oligi parem- nii loomadele, kui ka lastele. Paljud loomad ei armasta sooja ilma, poevad peitu ja ei näita end lastele.
Enim valmistas elevust muidugi jääkarude vaatamine. Nägime ära ka väikese jääkarupoja Aroni, kes valju mõminaga oma emaga suhtles ja palliga mängis.
Lastele oli lõbus vaadata ka ahvide toimetamist. Saskia oleks end unustanud kalade akvaariumi ette, need olid tüdruku sõnul "imeilusad". Ja Gerdil oli nii mõnigi küsimus suure krokodilli kohta.
Loomaaed on üks vahva koht, minge sinna lastega tagasi. Soovitame seetõttu, et kaks asja (ilmselt rohkemgi) jäi meie hingele kripeldama. Laste loomaaed, kus lapsed loomadega vahetult sõbruneda saavad, avatakse alles 1.juunil. Ja siis muidugi see jäätis! Lastel oli kaasas taskuraha, kuid ainus kohvik, mis argipäeviti avatud on, asus meie bussi parklast väga kaugel (meie logistiline aps). Me ei jõudnud sinna enam joosta. Eriti nõudlik jäätise suhtes oli Saskia. Me tõesti püüdsime väljaspool loomaaia väravaid mõnda pisimatki poodi leida, kuid ei õnnestunud. Selver asus liiga kaugel. Selle teate peale ütles tüdruk, et "võtku kaua aega võtab, me peame jäätist saama!" Me siiski valisime kojusõidu. Aga lohutuseks ütlesime lastele, et selle taskuraha eest oleks loomaaias saanud 1 jäätise, kodus saate 3 jäätist. Väga vähene lohutus! Niiet see ongi teine põhjus, miks Te võiksite sõidu loomaaeda ette võtta. Loomaaiajäätis jäi söömata :)

















No comments:

Post a Comment