Wednesday, April 5, 2017

TULE, TULE, PÄIKE HELE! AVA UKS NÜÜD KEVADELE!

Kevad on ilus aeg- rõõmus, õitsev ja hele on kõik. Laste silmadki on kevadpäikese käes säravamad. Nii palju on uut ja huvitavat. Iga päev toob uusi üllatusi.
Käisime lastega kevadet otsimas. Tore on see, kui põnevil on lapsed matka eel. Moonakotte käiakse hommikul koridoris mitmeid kordi vaatamas ja sõpradele näitamas. Kui me silma peal ei hoiaks, siis läheks juba koridoris suuremaks võileiva söömiseks :) Tore oli ka see, kuidas Kevin ja Mathias oma emasid kaasa nurusid. Kevini emaga oli lihtne- kleidiga matkale ei lasta! Mathias valas isegi natuke pisaraid.
Matkamas käisime laste sõnul "Eesti vee", "Põltsamaa vee", "Põltsamaa järve" ja "Põltsamaa mere" ääres. Tegelikult jõudsime ikkagi Põltsamaa jõe äärde. Teel kohtasime kõigile üllatusena toonekurgi. Poleks võib-olla taibanudki nii kõrge korstna otsa vaadata, kui Laura poleks valjult hõiganud "toonekured!". Tee peale jäi muidugi ka Parvei sild. Me ikka põikame rajalt kõrvale selle silla peale. Rippsild on laste jaoks kuidagi põnev. Ainult Veiko jäi igaks juhuks pingile jalgu puhkama. Niivõrd kahtlane tundub see sild poisile. 
Linna poolt nii hästi mõeldud piknikuplatsil ootas meid väike ebameeldiv üllatus. Pidasime vajalikuks lastele väike "õpetlik loeng" pidada sellest, kui ebaviisakas ja silmale kole on vaadata, kuivõrd hoolimatult mõned inimesed (ilmselt suured ja võiks arvata, et juba koolitarkuseid omandanud inimesed) enda järelt prügi ära ei korista. Oi-oi-oi!
Meie jutust võtsid meie rühma tublid, viisakad ja sõnakuulelikud lapsed hästi õppust. Kõik üleliigsed paberid ja pakendid pandi kottidesse tagasi (paraku pole seal prügikasti), seega ärge kodus imestage, kuivõrd olmeprügised on laste kotid seestpoolt.
Lastel oli nii palju lusti ja rõõmu sealsel niidul, nagu "lapsed, kes kui vangis eland, pole ammu murul käind". Meil oli väga lõbus ja põnev. Nägime konna ja saabuvaid linnuparvesid, nägime palju kevadisi õisi aiamaadel (Mathias nurus ühe lillekimbu oma emmele ja selle ta salaja märkamatult ka noppis), nägime liblikaidki. Laura sõnul olid matkal lõbusad mängud. Lastele väga meeldis ja suurtele väga meeldis. Kõik läks hästi, oleme rahul!


 

 

 
 
 
 
 
 
 
konn
 

No comments:

Post a Comment