Wednesday, March 8, 2017

PRINTSESSI PÄEV

Meie rühmas on viis printsessi- Kaisa, Saskia, Merily, Loore ja Laura.
Kuidas olla printsess, kuidas selleks saada? Otsisime välja "Printsessi käsiraamatu" (ülisalajane juhend) ja püüdsime sealseid oskuseid ja teadmisi meie väikestele tüdrukutele edasi anda.

Esmalt läbisid tüdrukud herneterakatse. Esimesel korral ei tundnud ükski neist, et hernes madratsi all on, kuid teisel katsel tundsid nad seda pisikest ümmargust asja isegi siis, kui seda seal polnudki:)


Samal ajal tegid meie poisid ettevalmistusi tähtsaks päevaks. Kleepisid ja lükkisid!




Ja tänane päev algas meil väga pidulikult. Väiksed tüdrukud saabusid sitsis ja satsis, ehteid ja peavõrusid täis. Loorel ka tiaara peas. Poistelgi olid seljas piduriided.
Täna jagasime kõigepealt rolle. Igal väikesel printsessil oli palju teenreid, kellega tuli väga viisakalt suhelda, muidu nad lobisevad kõik õukonna saladused välja. Nõnda oli meilülemteenriks Oliver, kes oli kõikide printsessi soovide täitja. Kutsariks oli Kevin. Kutsar oli printsessi viija ja tooja. Küsisime, kas Kevinil ikka hobune ka on?, vastas poiss, et "on küll". Veiko vaatas talle kõrvalt uskumatult otsa, kuid Kevin oli endas kindel. Lakei oli meil täna Gert. Lakei pidi hoolitsema, et printsessil ikka soe oleks ning hoolitses ka tema lemmikloomade eest. Ja siis veel paaž. Selle auväärt ameti sai endale Veiko. Ja väga usinalt ta seda ametit ka täitis. Nimelt koristas paaž printsessi järelt kõik asjad.
                                       kummardamise õppimine

Õpetasime printsesse istuma ja astuma (raamatukatse), käsi ja põlvi hoidma, riietuma ja soengut sättima. Soenguid on ju erinevaid, näiteks suur lehv peas olevat printsesside vanaemade lemmiksoeng ja hobusesabad armsad ja igapäevased, aga krooniga neid kanda ei saa. Riietus võib olla ballide jaoks väga pidulik, kleit lausa maani. Kuid jälgima peab, et mitte liiga pikk, muidu astub mõni lemmikloom (nt kass) sinu kleidisabale ja printsess kukub ninali. Printsess ei noki nina ega näri küüsi (muidu ei saa neid lakkida). Printsessid kunagi ei jookse toas, printsessid ei lärma. Tundus, et kohati käisid need rohked reeglid meie printsessidele üle jõu, aga nad väga püüdsid.



Poisid olid meil väga uhked oma ametite üle- avasid uksi, Kummardasid (ja kummardama peab printsesside ees vähemalt kaks korda päevas), viisid tüdrukute eest nende kammid kappidesse, koristasid ja ehitasid omal algatusel neile isegi lossi :) Kingitusteks said tüdrukud ilusad käevõrud ja Gerdilt veel lilleõiedki.




           tüdrukud olid käevõrude üle väga õnneliku, Kaisa lausa ahhetas

Samal ajal olid printsessid ilusalongis. Lakkisime küüned ära, põsed said punetama ja juuksed lokki. Ja siis tegime väikse balli. Poisid kummardasid tüdrukute ees ja palusid nad tantsule. Elavat eeskuju näitasid Reet ja Marge. Väga tõsiselt ja vahvalt kukkus see välja.
















                                     mõni printsess häbenes
                                             ja teine tegi väga uhkeid keerutusi

Jõudsime käia ka saalis väiksel kontserdil, kus ka meie poisid tüdrukutele esinesid.

Küll oli tegus ja vahva päev.

No comments:

Post a Comment