Tuesday, March 8, 2016

MEIE ILUSAD TÜDRUKUD

Tänane hommik oli eriline kogu meie lasteaia suurtele ja väikestele tüdrukutele. Päev algas vahva, hoogsa ja lõbusa kontserdiga saalis, kus tüdrukuid lõbustasid meie maja suuremad poisid.
Meie rühma ilusad tüdrukud Loore ja Merily said täna erilise tähelepanu osaliseks. Gert kinkis tulbiõied ja Merili isa kinkis tulbiõied. Poisid valmistasid tüdrukutele armsad kaelakeed ning üllatuslaua vahvlitega.
Terve päeva olid tüdrukud poiste poolt jälgitud. Ei tea kas endale või teistele tuletati pidevalt meelde, et "tüdrukud esimesena". Ka magama ei lasknud me poisse enne, kui neil igalühel midagi ilusat oli tüdrukutele öelda. Kiideti nende kaunidust ja ilu, nende kleite ja kingi, juukseid ja silmi. Loore ja Merily lausa särasid.
Hommikuringis rääkisid nii väiksed kui suured oma kaasatoodud nukkudest, meie koridori laual on nüüd väike nukunäitus. Võtke aega ja lugege-vaadake. Kaunis päev on täna kõigil tüdrukutel ja naistel. Sellepeale küsis Gert, et kuna poiste päev tuleb? Polegi vist enam, olid kord tagurlikud ajad, mil armee aastapäeva tähistati. Kas mäletate? Palusin Gertil suureks kasvada ja isaks saada, siis saab ta oma päeva :)
Merilyl oli kaasas nukk, millega tema ema armastas väga mängida, kui ta alles väike tüdrukutirts oli. Nuku nime Merily ei teadnud, kui selle uhke kleidi kohta arvas ta , et see on kindlasti tädi Kaie tehtud, kuna tädi oskavat sellist tööd väga hästi... vähemalt nüüd suurena küll. Loore nuku nimi on Liisa, seljas on tal kleit, mida Loore ise kunagi kandis. Palju lõbu pakkus see, kuidas nukk nutta oskab.
See pisike nukk on ilmselt üsna vana. Loore sõbra Magnuse vanaema juurest toodud. Väga vahva ja laheda näoga, seljas sokist tehtud riietus.
Reet tõi oma tütre nuku, mis omal ajal Lätist sai ostetud. Seismas on Virge lapsepõlvest pärit ilusate juustega nukk.
                                 Täna kõik lilled teie ümber olgu.
                                 Täna kõik rõõmud teie juurde tulgu.
                                 Olgu see päev kui muinasjutt.








No comments:

Post a Comment