Tuesday, January 12, 2016

LINNUKENE OKSA PEAL...

Selline on meie selle nädala teema. Inimene on siin maamunal üks suur ja kõikvõimas looduseime. Pole looma, lindu, putukat kelle vaenlaste hulka me ei kuuluks. Meie võimuses on aga ka aidata, kui selleks hinge ja mõtetesse ikka õigeid väärtusi ning teadmisi võimalikult varakult varuda.
Linnud on talvel lume ja pakasega hädas. Õpime lastega neid tundma ja abistama ikka õige toiduga. Selleks on meie elu nüüd lihtsaks tehtud. Mine poodi, seisa loomatarvikute riiuli ees ning vali sealt sobiv toit. Ei peagi enam teadma, millest täpselt see toit tehtud on. Laste loomulikku uudishimu rahuldades lahkasime täna siiski ühe rasvapalli korralikult luubi all tükkideks ning uurisime läbi ka seemnesegu.
Et kurval kombel meie lindude söögimaja lindudele külastuseks ei sobi, avasime lastele arvutis ka looduskaamera poolt pakutud lindude toidulauakaamera. Ja viisime oma arvukast rasvapallikogust neli õue ning riputasime need oma rühma kastani külge :)
 
Täna sai lastud ka esimene tõeline kelguliug. Öösel saputas talvetaat pilvest rohket lund alla. Jagus nii kelgutamiseks kui labidaga kuhja ajamiseks. Hea oli vaadata, kuidas lastel tegutsemist jagus.  





Tore oleks, kui keegi teine selle kelgu mäest üles viitsiks sikutada. Ja ilmselt veel toredam oleks, kui keegi teine kelgu koos sellel istuva omanikuga viitsiks mäest üles sikutada. 



 

No comments:

Post a Comment