Wednesday, November 18, 2015

PESU PESU

Tänane hommik algas meil aruteluga, mida täpselt tähendab ütlus "mul käed sügelevad"? Lapsed on otsekohesed ja võtavad kõike siiralt. Mida muud see ikka tähendab, kui seda, et käed sügelevadki. Selgitasime ja palusime lastel kodus emade ja isade peal järele proovida. Kuulake siis neid ja varuge neile jõukohaseid töid.
Ja siis me sügasimegi oma käsi. Täna pesime vanamoodsalt pesu. Võtsime pesukausi, sooja vee, pesupulbri ja musta pesu. Valasime vee kaussi, lisasime pesupulbri ja siis mõtisklesime natuke pesuhunniku juures. Jarko ütles, et see tuleb ära sorteerida. Poiss sorteeris nõnda, et neli riideeset jagas nelja hunnikusse. Mõte oli hea. Merily teadis, et kui ei sorteeri, siis võib mõni riie teist värvi minna. Ei tea, kas tüdruk on kodus seda äpardust näinud või? :) Kõik oli õige. Vaatlesime lastel seljas olnud riideid ja jagasime neid tumeda, heleda ja kirju pesu hunnikutesse. Hästi õnnestus.
Ja siis pesime valmisotsitud riideesemed puhtaks. Ikka käte vahel nühkides ja väänates ja loputades (tegelikult oleks meie lapsed selle loputamise vahele jätnud, neile oleks meeldinud see vahune riidetükk kas kohe ära triikida või siis kuivama panna). Riputasime siiski esiteks nöörile kuivama ja edasi me alles vaatame, mis siis saab, kui pesu kuivanud on...






Tegelikult käisime lasteaia pesuköögis pesumasinaid ka vaatamas (lapsed oleks meelsasti trumlitesse peadpidi roninud), aga kellele neid ikka tarvis on. Laste sõnul oli vees käsipidi sulistamine väga lõbus.
 

No comments:

Post a Comment