Tuesday, November 17, 2015

LÄHEBKI TÖÖ MEIL HOOGSASTI LAHTI. HARJAGA PÜHIME PÕRANDALT PRAHTI.

Nagu täna selgus, polegi koristamine vaid mänguasjade ära korjamine ja omale kohale asetamine. Mida teevad emmed, kui vaja on kodu koristada. Mitte, et nii mõnedki Teist, meie laste tarmukatest emmedest laste järelt mänguasju ei korjaks.... Aga kodu koristamiseks on ju palju enamaid töid vaja teha.
Kui laste peades mõtted natuke selginesid, hakkas sealt vastuseid tulema. Kristo ema näiteks võtab põrandalt tolmuimejaga tolmu. Jarko ema pühib riiulitelt ja laudadelt lapiga ikka seda sama tolmu. Saskia emal on kodus vanadest riietest lõigatud tolmulapid. Aga Merily emal on kodus näiteks mopp, millega ta põrandad puhtaks peseb jne.
Täna oli meie lastel  "tööharjutamisepäev". Suunasime nad kõigepealt pesuruumi ja seal seisis meie Virge nagu "harjajumal". Kõik harjad, mopid, lapid ja muud puhastamiseriistad said üle vaadatud-katsutud. Isegi klopitsat vaatasime. Selle kohta teadis vaid Kristo, et sellega lüüakse vaipa. Ilmselt vajub see tööriist varsti päris unustusehõlma. Meil on tolmuimejaajastu.
Ja siis harjutasime töötegemist. Nii usinad olid meie lapsed, et kõik pinnad said mitmeid kordi üle pühitud ja nühitud. Isegi mööbliseinad pesti puhtaks. Peaks neid nobedaid käsi iga päev kasutama :) Tehke seda kodus!










 

No comments:

Post a Comment