Wednesday, September 24, 2014

SÜGIST OTSIMAS

Oleme natuke õnnetud selle Ilmataadi nägemuse peale, missugune võiks välja näha üks hea matkailm. Esmaspäeval oli ilus ja kuiv, kolmapäeval (täna) on imeilus ja päikeseline sügisilm, kuid eile... Kuidagi juhtus nii, et meile sobival matkapäeval ei olnud Ilmataadi tuju just kõige parem. Aga vaat kevadel....me läheme ikkagi.
Meil oli puha ettevalmistusi tehtud igasuguseid. Oli plaan metsast ning rabast igasugust põnevat üles noppida, millest lastega ikebanasid meisterdada. Rändasime siis täna lasteaia külje all asuvasse metsa, et see sügis sealt üles otsida. Leidsime kirjuid lehti, seeni, tammetõrusid jm. sügisest, aga Kermo terav silm märkas ka õitsevaid "sügislilli" ülaseid. Üllatus missugune!






         Muinasjutt sellest, kuidas kaks venda metsa küttepuid läksid raiuma...
                                                        sügisene linnupesa
                                                        ja sügisene ülane

Ja hiljem meisterdasime sellised ilusad asjad- ikebanad. Natuke põnevust lisasid suuremad ja väiksemad ämblikud ja putukad, kes tundsid, et nende sooja talveks ettevalmistatud pesa sambla sees häiriti ning nad sealt natuke tusastena välja pugesid. Loore kiljatas ja Kermo toimetas samblaga igaksjuhuks vaid ühe käega, Kristo silmad jälgisid ärksalt ikebana asemel vaid putukaid. Lahe! Ühe putuka püüdsime isegi suurendusklaasiga purki.




 

1 comment: