Tuesday, September 30, 2014

REHEPEKS LOOPRES

See oli üks suurejooneline üritus, mille on ette võtnud EL abiga korraldada Lembit Paal koos külaseltsiga. Juba mitu aastat on sealne hobusetall olnud avatud vahvate ürituste korraldamiseks. Oleme käinud seal ka vastlaliugu laskmas ning -sõitu sõitmas. Ja pererahvas on alati nii suurt vaeva näinud, et kõik oleks hoogne, huvitav ja pakuks midagi nii suurtele kui väikestele. Aitäh neile selle eest. Et seda hoogu ikka jätkuks.
Rehepeks on sedasorti töö, millest lapsed (tegelikult ka suured) midagi suurt ei tea. Selle töö teevad ära kombainid. Vanu masinaid, mis visalt käima läksid, olid seetõttu uudistamas nii lapsed, kui ka juba üpris auväärt eas mehed. Neid mehi oli seal masinate ümber nii tihkelt, et pidime oma väikseid lapsi nende vahelt lausa läbi lükkama, et nad midagi ikka näeks ka. Peab ütlema, et meeste huvi oli nii suur, et kohe tegu oli, et mõni neist oleks nõus sammukese tagasi astuma :)



               vaatasime järele, enamus teri oli tõesti masina poolt välja pekstud

                                vaat sellised mehed asjatasid masinate juures
                                                vahepeal peksime ka ise vilja....
                               ...või siis sõime selle ära ka

Masinad olid uhked (üks neist keeldus küll oma rammu meile näitamast, olenemata sellest, kui hoogsalt teda käima vändati), nende seljas saime ronida ning ise järele proovida, kuidas rool keerab või käigukang töötab. Marek lausa säras ja Veiko oli jutukam kui muidu. Need kaks on masinatest eriti huvitatud.
Vahepeal kosutasime lapsi väga maitsva mulgipudruga ja siis uudistasime käsitöölisi. Vaatasime villa kraasimist ja lõime ka ise oma väikse jõuga kaasa.
Maiuspala oli hobusesõit vankriga. Et ikka toredam oleks, tegime seda kahel korral. 





No comments:

Post a Comment